УКР РУС

Фінансова ситуація клубів УПЛ в листопаді: 10-й місяць "Ворскли", погіршення у "Волині"

22 листопада 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

"Футбол 24" продовжує моніторити фінансові успіхи українських клубів і розповідає про ситуацію в командах Прем'єр-ліги станом на листопад.

"Ворскла"

Рекордсменом по заборгованості продовжує залишатися полтавська "Ворскла". За інформацією "Футбол 24", гравцям виплатили 30% зарплати за жовтень і 20% зарплати за лютий.

Таким чином, заборгованість в Полтаві не те що не скорочується, а зростає. Крім часткової виплати (а це не закриття цілого місяця), заборгованість становить майже 9 місяців. В листопаді пішов 10-й місяць боргу.

"Зоря"

У луганському клубі ситуація стабільна. На щастя, не погіршується, а можливо, і приходить в норму. За інформацією "Футбол 24", заборгованість із зарплати становить 3-4 місяці.

За нашою інформацією, в клуб надійшли гроші від УЄФА, але наразі немає підтвердження, чи пішли ці фінанси на погашення боргів футболістам. І взагалі куди вони пішли. Офіційно клуб інформацію по цій темі не надає.

"Дніпро"

Невеликі покращення відбулися в "Дніпрі". За інформацією "Футбол 24", гравцям видали зарплату по жовтень включно, трохи підкинули грошей і співробітникам клубу (хоча більша частина заборгованості перед персоналом залишилася).

Невже Андрій Вікторович Стеценко успішно пройшов тест від "Футбол 24" про те, як вибити борги з Ігоря Коломойського?

Чи зможете ви переконати Коломойського погасити борги "Дніпра"? Тест від "Футбол 24"

"Волинь"

Тим часом тривожні новини прийшли з "Волині". Невелика "заборгованість" в кілька місяців, яка в українському футболі і не вважається заборгованістю, стала зростати. За інформацією "Футбол 24", борг перед гравцями становить вже 3 місяці, пішов 4-й місяць "без зарплати".

З одного боку, новина не найприємніша, з іншого боку – для футбольних людей ситуація стандартна. У Луцьку можуть не заплатити за півроку, а потім відразу видати всю заборгованість. І так два рази в рік, після осінньої частини і перед новим сезоном. Так що стежимо за ситуацією далі.

"Динамо"

Поки все більш-менш стабільно в розташуванні чемпіона України. Зберігається "традиційна" заборгованість в 1-2 місяці, яка в нашому футболі (так само традиційно нагадаю "не береться до уваги").

За інформацією "Футбол 24", футболістам "Динамо" виплатили зарплату за вересень включно. Найбільше, напевно, зрадів цьому факту лідер "біло-синіх" у фінансовій відомості Андрій Ярмоленко.

Скільки заробляє Андрій Ярмоленко. Інфографіка

10 найбільш високооплачуваних футболістів чемпіонату України. Інфографіка

"Шахтар"

У віце-чемпіона як завжди все за графіком і без боргів.

"Зірка"

У Кропивницькому поки стабільно. За інформацією "Футбол 24", заплатили зарплату за вересень, а можливо, і за минулий місяць.

"Олександрія"

В Олександрії проблеми з боргами поки не помічені.

"Карпати"

У "Карпат" все стабільно. Мова про поточні виплати, тому, що за старими боргами там ще розгрібати і розгрібати.

За інформацією "Футбол 24", львівський клуб виплатив зарплату по жовтень включно, а також гравці та персонал отримали (або отримають на днях) аванс за листопад.

"Чорноморець"

Одеський клуб, за інформацією "Футбол 24", розрахувався по жовтень включно. Єдиний борг, який завис, це 70% зарплати за серпень через затримки перерахування грошей одним з партнерів клубу.

"Сталь"

За інформацією "Футбол 24", особливих проблем у "Сталі" немає – виплачена зарплата як мінімум до вересня, а можливо, і за минулий місяць.

Фінансова ситуація клубів УПЛ за жовтень: "Дніпро" випробовує персонал 10 місяців, 9-й місяць боргу "Ворскли", "Зоря" платить