УКР РУС

Фіналісти Ліги Європи поскаржаться в УЄФА через провальну організацію матчу

30 травня 2022 Читать на русском

Айнтрахт і Рейнджерс готують спільну заяву в УЄФА та органи влади Севільї через суттєві недоліки в організації фінального поєдинку Ліги Європи 2021/22.

На думку обох клубів, організатори матчу припустилися суттєвих огріхів, через які поєдинок на севільському Рамон Санчес Пісхуан не відповідав статусу фіналу Ліги Європи. Наразі Рейнджерс та Айнтрахт спільно з європейською організацією фанатів готують звернення в УЄФА і до органів влади Севільї.

Ліверпуль – Реал: фінал Ліги чемпіонів перенесли на 30 хвилин через провальну організацію

"На стадіоні були жахливі умови. Окрім серйозної нестачі їжі та води, що було серйозною проблемою при високій температурі, за якої проходила гра, були й інші організаційні недоліки. До вболівальників обох клубів не ставилися з належною повагою та гідністю. Були проблеми з поліцією та проведенням обшуків. Лише завдяки спокою та взаємній повазі вболівальників обох команд один до одного ніхто не отримав серйозних травм.

Вболівальники витрачають багато зусиль, часу та грошей, особисто підтримуючи свої команди по всій Європі, і очікують, що під час відвідування футбольних матчів до них будуть ставитися з повагою та гідністю. Це очікування зовсім не виправдалося на фіналі Ліги Європи в Севільї", – йдеться у заяві на офіційному сайті шотландського клубу.

Нагадаємо, переможцем Ліги Європи став Айнтрахт, який обіграв Рейнджерс в серії пенальті (1:1, 5:4). Відповідно, 10 серпня німецька команда в Гельсінкі зіграє з Реалом у поєдинку за Суперкубок УЄФА.

Айнтрахт виграв Лігу Європи, перестрілявши Рейнджерс у серії пенальті