УКР РУС

Фінал Ліги чемпіонів у Києві: в Іспанії думають, що на фанатів Ліверпуля напали росіяни, але це не так

25 травня 2018 Читать на русском

Стало відомо, хто ж напав на англійських вболівальників, які приїхали в Київ на фінал ЛЧ Реал – Ліверпуль.

Мадридське видання Mаrca написало, що вчора, 24 травня, фанів "червоних", які приїхали на фінал Ліги чемпіонів у Київ, атакувала група російські ультрас. Подібної думки дотримуються англійські таблоїди.

Іспанські журналісти відзначають, що на простих вболівальників Ліверпуля під час вечері в центрі столиці України напали агресивні хулігани, незважаючи на велику присутність поліції в місті. Видання сподівається, що в день фінального матчу 26 травня правоохоронці краще забезпечуватимуть безпеку вболівальників.

Фінал Ліги чемпіонів: у Києві відкрилась головна фан-зона

Водночас українські ультрас зізнались, що це вони почали свої хуліганські активності перед матчем. Група радикальних фанатів Trouble Company, які вболівають за ЦСКА Київ (цікаво, що клубу вже не існує, на відміну від його бойової фанатської одиниці), похвалилалсь нападом на британців: "Свято великого футболу урочисто входить в активну фазу. Перші брітіші отримують в районі Олімпійського".

Самі вболівальники Ліверпуля відповіли, що на них "напали, як зграя собак, це було жахливо". Поважні чоловіки просто відпочивали в центрі Києва за декілька годин після прильоту, нікого не рухаючи.

"Я не приїхав сюди за цим. Я просто хочу подивитись футбол", – поскаржився 50-річний Джейсон Фрост.

За менш ніж 2 дні до фіналу Ліги чемпіонів це поки перший подібний випадок, але він насторожує.

Чеферін: Фанати Реала повернули тисячу квитків на фінал Ліги чемпіонів, але віддати їх Ліверпулю ми не могли