УКР РУС

Фінал Ліги чемпіонів у Бірмінгемі. Анонс 35 туру АПЛ

27 квітня 2013 Читать на русском

Від Паоло Ді Каніо знову очікують подвигу.

Тур стартує поєдинком на "Ітіхаді", де зустрінуться команди без жодної турнірної мотивації. Єдине, що може додавати підопічним Манчіні жаги до перемоги - це зуб на "молотків" за втрачені очки у першому колі. В період, коли "містяни" ще зберігали величезні шанси на захист титулу, "Вест Хем" на своєму полі вперся рогом і відстояв нульову нічию.

Ну а назагал матчів "без мотивації" у цьому турі буде аж чотири. Окрім вищезгаданого поєдинку це ще й матчі у Саутгемптоні, Ліверпулі та Редінгу. Щодо інших шести - то там, на щастя, пристрасті вируватимуть ще ті. Сьогодні битвою дня повинен стати матч "Вігана" з "Тоттенхемом". Першим необхідно негайно вибиратися із зони вильоту, адже головному конкуренту - "Астон Віллі" підопічні Мартінеса програють три очки. Ну а "шпори" ведуть відчайдушну боротьбу за Лігу чемпіонів, тож губити з аутсайдером бодай два очки - катастрофічно. На користь "шпор" свідчить повернення (і яке!) із лазарету Бейла та Дефо, що вдвох оформили блискучу перемогу над "Ман Сіті" у попередньому турі. Одужав і король правого флангу - Арон Леннон. Мінус - це гра на чужому полі, а також статистика особистих зустрічей із "Віганом", яка повинна насторожувати Боаша.

Маємо ще два цікаві в плані боротьби за виживання поєдинки. Зокрема, у Стоку перетнуться місцеві "гончарі" і "Норвіч". Невдалий виступ обох команд у другому колі перекреслив їх здобутки 2012-го, тож вони досі не гарантували собі спокійного закінчення сезону. Зітхнути з полегшенням хлопці Тоні Пюліса зможуть вже сьогодні, якщо, звісно, переможуть гостьову команду. А ось "канарок" може влаштувати навіть нічия.

Завершить ігрову програму суботи матч на "Сент Джеймс Парку". "Ньюкасл" також веде боротьбу за виживання, а тому декласований останніми невдачами, а також дискваліфікацією Суареса "Ліверпуль" тут мають рішучий намір перемагати. Зважаючи на те, який обсяг роботи виконував у команді Роджерса уругвайський форвард, дуже цікаво простежити, яким буде "Ліверпуль" без Суареса.

У неділю - головне свято для поціновувачів англійського футболу. Венгер проти САФа, ван Персі проти кілька десятків тисяч фанатів із гарматами на серці, чемпіони проти команди, яка ризикує пролетіти повз Лігу чемпіонів. Сюжетних ліній до поєдинку "Арсенала" з "МЮ" можна знайти ще чимало. У першому колі "каноніри" без шансів поступилися на "Олд Траффорд", а що було в минулому сезоні, нагадувати зайве. Оті 2:8 ще довго стукатимуть в груди кожного "каноніра" попелом Клааса, вимагаючи помсти. Відтак, спираючись на потужну мотивацію хлопців Венгера, фаворитом цього протистояння є якраз господарі поля. З протилежного табору буде хіба що один хлопець, який захоче зіграти якнайкраще - це, безперечно, ван Персі. Голи у ворота колишнього клубу голландець не святкує, але знову скерувати м'яч у сітку "Арсеналу", наблизившись тим самим до свого минулорічного бомбардирського рекорду, Робін буде не проти.

Гадаєте, понеділковий матч "Астон Вілли" проти "Сандерленда" матиме меншу напругу, ніж фінал Ліги чемпіонів? А от і ні! Наставник "чорних котів" Паоло Ді Каніо вже пообіцяв, що у випадку перемоги Сандерленд гулятиме до ранку, святкуючи збереження прописки в Прем'єр-лізі. Схоже завдання і в Бірмінгему. Перемога над "Сандерлендом" ще не дасть змоги "вілланам" зітхнути з полегшенням, але максимально наблизить команду Ламберта до виконання головного завдання сезону. В отаких мегафайтах, де на кону стоїть щось більше, ніж три очки, англійські команди зазвичай демонструють той неймовірний характер, відомий на увесь світ. Сподіваємося, поєдинок виправдає, а може й перевершить усі сподівання.

Золоті слова перед вікендом

Роберто Манчіні, наставник "Ман Сіті", шукаючи причини невдачі у чемпіонських перегонах: Потрібно було забивати більше голів, а в свої пропускати якомога менше.

Андре Віллаш-Боаш, наставник "Тоттенхема": За моєю інформацією з клубу, Бейл нас не покине, якщо ми потрапимо в Лігу чемпіонів.

Алекс Фергюсон, наставник "МЮ", про тиск на ван Персі: Я чув свист на "Олд Траффорд", коли ми грали з "Арсеналом". Думаю, на "Емірейтс" він звучатиме ще гучніше.

Тео Волкот, нападник "Арсеналу": Ми хочемо вести боротьбу за чемпіонство і можемо це зробити.

Паоло Ді Каніо, наставник "Сандерленда": Якщо нам вдасться перемогти у понеділок, ми не спатимемо всю ніч. Я сказав гравцям, що їх очікує фінал Ліги чемпіонів.

"Ман Сіті" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 3:1 (Туре, Грін, автогол, Джонсон - Томкінс), 2:1 (Де Йонг, Якобсен - Ба), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Саутгемптон" - "Вест Бромвіч"

Попередні матчі: 0:2 (Одемвінгі)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Віган" - "Тоттенхем"

Попередні матчі: 1:0 (Родальєга), 0:0, 1:2 (Діаме - ван дер Варт, Бейл), 1:3 (Макартур - Бейл-2, Модріч), 1:0 (Вотсон)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Евертон" - "Фулхем"

Попередні матчі: 0:0, 2:1 (Колеман, Саа - Демпсі), 3:1 (Дренте, Саа, Родвел - Руїс), 4:0 (Єлавіч-2, Феллаїні, Кехілл), 2:2 (Феллаїні-2 - Ховард, автогол, Сідвел)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Сток Сіті" - "Норвіч"

Попередні матчі: 1:1 (Джонс - Да Лід), 1:0 (Етерінгтон), 0:1 (Джонсон)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Ньюкасл" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 3:1 (Нолан, Бартон, Керрол - Куйт), 0:3 (Родрігес, Куйт, Суарес), 1:3 (Аггер, автогол - Белламі-2, Джеррард), 2:0 (Сіссе-2), 1:1 (Кабай - Суарес)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Редінг" - КПР

Попередні матчі: 1:1 (Горкс - Сіссе)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Челсі" - "Суонсі"

Попередні матчі: 4:1 (Торрес, Рамірес-2, Дрогба - Вільямс), 1:1 (Босінгва - Сінклейр), 1:1 (Мозес - Ернандес)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Арсенал" - "МЮ"

Попередні матчі: 0:1 (Парк), 1:0 (Ремзі), 2:8 (Волкот, ван Персі - Велбек, Янг-2, Руні-3, Нані, Парк), 1:2 (ван Персі - Валенсія, Велбек), 1:2 (Касорла - ван Персі, Евра)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Астон Вілла" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 0:1 (Данн, автогол), 0:1 (Бардслі), 2:2 (Петров, Данн - Вікхем, Сессеньон), 0:0, 1:0 (Агбонлахор)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

Свій прогноз на ці поєдинки, а також на інші ви можете зробити на сторінці додатку “Футбол 24” футбольні прогнози В Контакті.

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87