УКР РУС

Фінал Ліги чемпіонів 2018: повна програма заходів в Києві 24-27 травня

23 травня 2018 Читать на русском

Фінал Ліги чемпіонів 2018 пройде 26 травня в Києві. Футбол 24 розповідає які будуть заходи в столиці під час матчу Реал – Ліверпуль.

Фінали Ліги чемпіонів – це не лише футбол. З року в рік міста, які приймають вирішають матчі, повні різноманітних подій: від концертів до зустрічей з футбольними легендами. Київ – не виняток. Все дійство відбуватиметься в центрі столиці – на Хрещатику. Там створюють простір, де й будуть проходити різні активності. Назва заходу – Фестиваль Чемпіонів.

У київському метро з'явився вагон-стадіон до фіналу Ліги чемпіонів

Четвер, 24 травня

фото: ФФУ

Все розпочнеться в день фіналу жіночої Ліги чемпіонів між Вольфсбургом та Ліоном. На Хрещатик привезуть обидва трофеї. Жіночий кубок буде доступний вболівальникам до вечора, а от зробити фото з чоловічим трофеєм можна аж до суботи.

Також планується кілька концертів. Виступатиме струнний квартет Asturiа, Latexfauna, ДахаБраха, Adam, ТНМК. Періодично на сцену будуть виходити футбольні фристайлери. Вони не лише демонструватимуть свій рівень, а й будуть проводити майстер-класи і змагання.

П'ятниця, 25 травня

фото: ФФУ

Все традиційно – фристайл і музика (DJ Omnia, Kill The Buzz, Hardwell).

Та це не основне. Дудек, Роберто Карлос, Фігу, Зеєдорф, Макалеле, Матерацці, Фаулер. Пам'ятаєте таких? Так-от всі вони буцатимуть шкіряного в центрі Києва. Тому з 16.00 п'ятниці нічого не плануйте. Тільки місткість майданчика, де бігатимуть легенди, обмежена. Тож, поспішайте.

Турнір чемпіонів: розклад матчів та склади команд

Субота, 26 травня

фото: ФФУ

Цього дня, крім фристайлерів, виступлять Fontaliza, Carte Blanche, Indytronics та вже звичний DJ Omnia. Цікаво, що публічного перегляду матчу між Реалом і Ліверпулем (як і жіночого фіналу) на Хрещатику не буде. Та Віталій Кличко повідомив, що на Контрактовій площі організують фан-зону на 15 тисяч людей, де все ж можна буде подивитися матч на великому екрані.

Неділя, 27 травня

фото: ФФУ

На відміну від попередніх трьох днів, коли Фестиваль розпочинав свою роботу з 11-ої ранку, в неділю Хрещатик розпочне жити о 13.00. Процес стартує з музики (фольклорний ансамбль Калина, хор імені Реуцького, DJ Dereck). Й перерветься на привітання від мера Києва. Далі – класика. НАОНІ, Київська Камерата і Естрадно-симфонічий оркестр України. На тому все.

Реал – Ліверпуль: зміни роботи громадського транспорту в Києві на час проведення фіналу ЛЧ

Крім Фестивалю Чемпіонів, ще щось буде?

фото: Олександра Гливинського

Так. Офіційні транслятори фіналу канали "Футбол" відкрили фан-зону, яка також знаходиться на Хрещатику. Там проведуть автограф-сесії Кафу (24 травня, 17.00-17.30), Луїс Гарсія (25 травня, 13.30-14.00), Андрій Шевченко (25 травня, 15.00-15.30) та Владімір Шміцер (26 травня, 12.30-13.00).

фото: ТК Футбол 1

фото: ТК Футбол 1

Ця фан-зона буде оснащена макетом режисерського пульта та присутністю головних осіб каналу.

Також треба зазначити, що на Хрещатику будуть відкриті фан-зони найбільших спонсорів Ліги чемпіонів (Lays, Nissan, Uni Credit, Heineken та інші). Ось їхня схема розташування:

фото: УЕФА

Цікаво, що деякі спонсори до 13.00 суботи розігруватимуть квитки на чоловічий фінал (Heineken, PlayStation, Xperia from Sony), а UniCredit традиційно розмістить воротаря-робота, якому непросто забити гол. Також відомо, що до MasterCard завітає купа зіркових гостей.

Реал – Ліверпуль: банери "Газпрому" замінять на інші за рахунок УЄФА

Слід зазначити, що на стадіоні Динамо імені В. Лобановського перед жіночим фіналом ЛЧ виступить українська співачка Tayanna, а перед чоловічим фіналом – Dua Lipa та 2Cellos (останні виконають гімн турніру).