УКР РУС

Фінал Ліги чемпіонів у Києві: все про фан-зони та програму для вболівальників Реала та Ліверпуля

14 травня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Ляшенко

"Футбол 24" розповідає про деякі подробиці того, що і яким чином буде відбуватися у фан-зонах, призначених для уболівальників і гостей фіналу Ліги чемпіонів 2018 у Києві.

Фестиваль чемпіонів на Хрещатику

Головним місцем для вболівальників та гостей фіналу, окрім звичайно самого НСК Олімпійського, стане Фестиваль чемпіонів на Хрещатику.

Реал Мадрид – Ліверпуль: прогноз на фінал Ліги чемпіонів 2017/18

Власне його і можна назвати єдиною офіційною "фан-зоною", хоча УЄФА не вживає подібний термін, оскільки на цій локації не передбачено публічний перегляд фінального матчу (щоправда, такий перегляд може відбутися у інший, неофіційній фан-зоні, організованій владою Києва за погодженням з УЄФА).

Фестиваль чемпіонів відкриється 24 травня о 10:30. На його території буде розташоване Поле чемпіонів, на якому будуть відбуватися матчі для людей з обмеженими можливостями, вадами розвитку, безпритульних.

25 травня відбудеться фінал міжнародного турніру серед дітей під назвою Young Champions.

Також 25 травня з 16:00 на території Фестивалю чемпіонів відбудуться півфінали та фінальний Матч чемпіонів, який вперше буде складатися не лише з одного фінального матчу. Це буде головною родзинкою Фестивалю чемпіонів, адже в цих матчах візьмуть участь зірки футболу минулого.

Як завжди, на подібній локації спонсори та партнери УЄФА проводитимуть свої різноманітні заходи та акції, на яких, зокрема, можна буде позмагатися за квитки на фінальний матч між Реалом та Ліверпулем.

Крім того, усі дні відвідувачів фестивалю розважатимуть українські та європейські музичні колективи. Наприклад, 24 травня можна буде почути виступи українських гуртів ДахаБраха та Танок на майдані Конго.

ДахаБраха

В день фіналу 26 травня фан-зона на Хрещатику припинить свою роботу о 20:00. Знову ж таки, публічній перегляд фіналу не передбачено.

Реал – Ліверпуль: матч розсудить Мажіч

Останній день роботи Фестивалю чемпіонів 27 травня буде поєднаний з Днем Києва. На тих, хто завітає в цей день у фан-зону на Хрещатику, очікує насичена музична програма. На сцені Фестивалю чемпіонів виступатимуть Муніципальна академічна чоловіча хорова капела ім. Ревуцького, Національний ансамбль солістів "Київська Камерата", Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль "Калина". Далі заплановано Шоу Барабанів. Після цього пролунають світові музичні хіти у виконанні Державного академічного симфонічного оркестру України та Національного академічного оркестру народних інструментів, який завершить свій виступ виконанням Гімну УЄФА.

Місця збору (Meeting Points) вболівальників Ліверпуля та Реала

Раніше вже повідомлялося, що в день фіналу 26 травня для вболівальників однієї з команд буде курсувати шаттл з Аеропорту Бориспіль до метро Палац Україна, а для фанатів іншої команди-фіналіста – до парку Шевченка. В цих місцях будуть розташовані так звані Місця збору (Meeting Points) для фанів.

Вже визначено, що вболівальники Реалу збиратимуться біля Палацу Україна, а Ліверпуля – у Парку Шевченка.

Як зазначає головний представник КМДА з питань підготовки до фіналу ЛЧ-2018 Андрій Мірошниченко, Реал більш організований з точки зору консолідації фанів навколо клубу, Ліверпуль в цьому плані більш "демократичний" та його вболівальники більше будують свої плани на власний розсуд.

Фанати Ліверпуля

Реал планує проводити певні заходи для своїх вболівальників. "Вони запросили дозвіл на розміщення сцени в зоні зустрічі своїх вболівальників біля Палацу Україна, щоб ті мали можливість цікаво провести там час. Ми зі свого боку маємо забезпечити їм додаткові умови перебування у Metting Point: фуд-корт для харчування, напої, туалети", – розповів він Футбол 24.

Мірошниченко зазначив, що оскільки чартерні рейси будуть відлітати після фіналу до ранку 27 травня і останній шаттл у аеропорт відправиться десь о 7-й годині ранку, то вболівальники можуть провести по 5-6 годин у своєму Meeting Point.

У Києві стартував флешмоб, мета якого – безкоштовно прийняти у себе вдома вболівальників фіналу Ліги чемпіонів

Що стосується Ліверпуля, то англійський клуб поки що не робив ніяких заявок щодо додаткових заходів у місці збору своїх вболівальників у Парку Шевченка.

При цьому Мірошниченко вказав, що Meeting Points не є фан-зонами, це в першу чергу пункти приїзду та від'їзду. "Щоб усі знали, куди їм прийти, не загубитися, вирішити питання, якщо хтось, наприклад, не встиг на свій літак тощо", – пояснив він.

Фанати Реала

До речі, далеко не всі вболівальники діставатимуться до Києва напряму літаками. "Зараз активно пропонуються і в Іспанії, і особливо у Великій Британії тури, які організовують польські, німецькі туристичні оператори. Вони пропонують спочатку лоукостами діставатися до Польщі, а потім на автобусах до України. За нашими даними, у Східній Європі вже замовлено біля 200 таких автобусів. Тому ми дали доручення нашому управлінню туризму зайнятися питанням можливого розміщення додаткових кемпінгів для приватного транспорту", – розповів представник КМДА.

Очікувана кількість вболівальників Ліверпуля та Реала

Як відомо, кожна з команд-фіналістів має квоту у 17 тис. квитків. Клуби вже підтвердили використання ними цих квот.

При цьому Ліверпуль вже подав заявку, що 7,5 тис. його вболівальників прибудуть до Києва літаками.

Крім того, Ліверпуль, як завжди, приїде підтримувати достатньо велика кількість вболівальників без квитків на матч, що також слід враховувати. Англійський клуб вже очікує до 5 тис. таких фанів.

Величезний Кубок на Софійській площі та конкурс "8 зірок"

Варто зазначити, що на Софійській площі буде встановлений велика модель Кубку Ліги чемпіонів, яка має стати ще одним місцем тяжіння для вболівальників.

Також біля туристичних локацій центральної частини Києва будуть встановлені 8 великих зірок з зображенням логотипу фіналу ЛЧ-2018 і гостям української столиці буде запропоновано щось на зразок квесту. Ці зірки будуть знаходитися біля Золотих воріт, на Михайлівській площі, на Майдані Незалежності, на Андріївському узвозі, біля Оперного театру, пам'ятника Засновникам Києва, на Площі Конституції біля Верховної Ради та на оглядовому майданчику біля Площі Слави.

Усім бажаючими пропонується зробити фотографії з цими зірками, виставити 8 фото з відповідним хештегом на сторінці в Instagram або Facebook, зареєструвати у спеціальному додатку свій акаунт. Серед тих, хто зібрав усі 8 зірок, будуть розіграні призи. Наприклад, вже є домовленість про 10 м 'ячів з підписами учасників Матчу чемпіонів, також будуть призи від ФФУ.

Роман Ляшенко, Футбол 24

"Ніч у халупі з котами – 140 тисяч гривень + комуналка". Соцмережі – про квартирне питання фіналу ЛЧ-2018