УКР РУС

Фінал без господарів... "Ювентус" - "Бенфіка" - 0:0

2 травня 2014 Читать на русском

У повторному півфіналі "Старій Синьйорі" достатньо було забити один сухий гол, аби зіграти у фінальному поєдинку турніру вдома.

Перед матчем Антоніо Конте обіцяв, що "Юве" продемонструє "Бенфіці" "повагу,  але у жодному разі не страх", а Жорже Жезуш просив підопічних зіграти у свою гру, щоб у підсумку захистити домашню перевагу 2:1.

Здійснення задумів краще почала "Бенфіка", яка намагалась нав'язати свою гру з домашнього матчу. Проте до середини першої половини гри господарі нарешті зуміли знайти контраргументи для суперника та почали активну фазу своїх атакувальних дій. "Стара Синьйора" з цією метою вдало використовувала фланги, де активно діяли Штефан Ліхтштайнер та Квандо Асамоа. Гості в основному перейшли на контратакувальні дії. Проте з нулями команди пішли відпочивати.

У другій половині гри "Юве" вже не міг себе вільно почувати в атаці - вочевидь наставник португальського клубу Жорже Жезуш вніс адекватні корективи у перерві. На заваді гравцям також став сильний дощ. У середині другого тайму на передову вийшов арбітр, який почав під дощем намочувати гірчичники і роздавати здебільшого гостям. Не минуло й семи хвилин, як з поля за такий повторний жовтий гріх пішов Марковіч. Проте "Бенфіку" такий розвиток не зламав. Гості вдало захищались та руйнували намагання господарів забити бажаний гол.

В одному з епізодів арбітр не зафіксував очевидне порушення правил на користь "Бенфіки" біля краю поля, внаслідок чого серед запасних гравців суперників виникла невеличка бійка, жертвами якої стали Марковіч та Вучініч - по червоній картці.

Арбітр, який симпатизував "Старій Синьйорі", додав до ігрового часу вісім хвилин, проте Турин так і не побачить у фіналі своїх улюбленців.

"Ювентус" - "Бенфіка" - 0:0

Вилучення: Вучініч, 88 (з лави запасних) - Енцо Перес, 67, Марковіч, 88 (з лави запасних)