УКР РУС

ФІФА покарала Україну за червоно-чорний прапор на матчі з Косово

4 листопада 2016 Читать на русском

"Футбол 24" дізнався причину винесення штрафу ФФУ розміром в 15 тисяч швейцарських франків.

3 листопада ФІФА повідомила про покарання 10 федерацій, серед яких була і Федерація футболу України. ФФУ оштрафували на 15 тисяч швейцарських франків за "дискримінаційну і неспортивну поведінку уболівальників".

Як стало відомо "Футбол 24", ФФУ оштрафували за червоно-чорний прапор на матчі відбору ЧС-2018 Україна Косово, який пройшов в польському місті Краків. Обгрунтування: червоно-чорний прапор "offensive for Polish people", тобто прапор нібито "провокаційний, образливий" для поляків.

За інформацією "Футбол 24", матеріали в ФІФА передав спостерігач ФАРЕ, який "зафіксував факт використання прапора" і передав матеріали в світову федерацію. ФФУ намагалася пояснити ФІФА про те, що прапор таких кольорів не є дискримінаційним, проте у світовій Федерації доводи ФФУ не вважають переконливими.

Червоно-чорний прапор та інші українські символи, які ФАРЕ вважає дискримінаційними

Червоно-чорний прапор досі входить в довідник ФАРЕ "Дискримінаційні знаки і символи в європейському футболі". Червоно-чорний прапор в даному довіднику числиться як "Прапор Організації українських націоналістів", яка (ОУН) "діяла під час Другої світової війни" він нібито "використовується ультраправими і націоналістичними організаціями в Україні". Також в довіднику зазначено, що червоно-чорний прапор "образливий в матчах проти польських команд".

ФІФА забракувала поле "Зеніт-Арени" для матчів ЧС-2018

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях