УКР РУС

ФІФА: Наївно думати, що в Росії переможуть расизм

23 липня 2015 Читать на русском

Голова департаменту стійкого розвитку ФІФА Федеріко Аддьєкі розповів про плани організації в боротьбі з расизмом у Росії, де має відбутися наступний Чемпіонат світу.

"Чи не запізно Росії боротися з расизмом? Було б наївно сказати, що ми ведемо виховну кампанію в Росії і сподіваємося на миттєвий результат. Ми не хочемо нікого вчити. Наша роль - превентивна робота. Це - пропаганда, виховна робота, санкції. Наша політика - нульова терпимість. Тобто ФІФА вважає, що дискримінації немає місця у футболі. Тому ми і надалі будемо намагатися надавати позитивний вплив у питаннях боротьби з расизмом.

У нас є відповідальність з цього питання. З іншого боку, у нас немає прямої відповідальності за події в російській або, скажімо, англійській лізі. Але якщо будь-яка національна асоціація зажадає нашу підтримку з цього питання, ми її надамо. Зокрема, і щодо боротьби з дискримінацією. Як і які ФІФА надасть у цьому випадку інструменти і наскільки вони будуть ефективними? Наївно вважати, що вони допоможуть викорінити расизм. Але треба пам'ятати - це боротьба. Ми її ведемо і повинні допомагати в ній усім. Упевнений, зрештою, ми вийдемо з положення", - цитує Аддьєкі sport-express.ru.