УКР РУС

ФІФА може відібрати в Катару ЧС-2022 через порушення прав людини

14 квітня 2016 Читать на русском

Катар має проблеми із використанням праці робітників-мігрантів, через що може втратити можливість провести ЧС-2022.

ФІФА доведеться переглянути майбутнє чемпіонату світу з футболу 2022 року в Катарі, якщо стан справ із робітниками-мігрантами в країні не покращиться протягом найближчих 12 місяців.

За словами Джона Раггі, професора Гарвардського університету, який є автором незалежної доповіді, замовленої ФІФА, стан справ у компоненті дотримання прав людини в Катарі наразі не відповідає нормам. Зокрема, особливої уваги заслуговують неналежні умови праці робітників-мігрантів в Катарі, які працюють над створенням інфраструктури для ЧС-2022.

Доповідь професора Джона Раггі має 25 чітких рекомендацій, аби покращити ситуацію, але чи будуть вони реалізовані, або ж залишаться на папері, залежатиме від керівництва Катару. Раггі зазначив, що Міжнародна організація праці дає Катару 12 місяців, щоб покласти край експлуатації робітників-мігрантів, у іншому ж випадку, ФІФА може переглянути право країни приймати турнір.

Професор також згадав про випадки неналежного використання праці робітників-мігрантів при підготовці Росії до проведення ЧС-2018, які раніше мали місце і при організації Олімпіади-2014 в Сочі. Джон Раггі підкреслив, що недотримання прав людини є вагомим аргументом при перегляді країн-господарів міжнародних спортивних змагань.

"У диявола, як і в Бога, не вірю, але комунізм – це абсолютне зло". Роберто Моралес – про службу в армії, футболістів-зрадників і Росію, яка втратить ЧС-2018