УКР РУС

ФФУ запустила перший в Україні завод з виробництва штучних футбольних полів

30 вересня 2017 Читать на русском

У Київській області запущений перший в країні завод по виробництву штучного покриття для футбольних полів та майданчиків, який повністю належить Федерації футболу України і працює під назвою ТОВ ФФУ Продакшн.

"Це вперше у світовому футболі, коли у національної асоціації є власне сучасне виробництво футбольних полів", – наголосив президент ФФУ Андрій Павелко на церемонії відкриття заводу, який розташований біля села Мартусівка Бориспільського району Київської області.

Він підкреслив, що для будівництва цього заводу не було потрачено жодної гривні з державного бюджету та не залучалися кредитні кошти. Цей проект реалізований завдяки співпраці ФФУ з ФІФА та УЄФА та з партнерами федерації. Загалом в нього було вкладено близько 10 млн доларів США.

Марлос отримав виклик у збірну України

Павелко запевнив, що підприємство буде щорічно публічно звітувати про свою діяльність. Він сподівається, що у майбутньому це виробництво зможе стати прибутковим та працювати навіть для закордонних замовників. За його словами, завод вже отримав перші замовлення та у цьому році в Україні вже будуть встановлені перші поля виробництва ФФУ Продакшн.

Голова Київської обласної держадміністрації Олександр Горган у своєму виступі повідомив, що цей регіон першим зробить заводу замовлення та незабаром в області з'являться 6 повнорозмірних футбольних полів, зокрема, в Обухові, Василькові, Рокитному, Славутичі та Борисполі. Причому в останньому можна буде проводити матчі української Прем'єр-ліги.

ФФУ започаткує турнір пам'яті Андрія Гусіна

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко відмітив, що зараз місцеві бюджети отримують великі кошти в рамках децентралізації та їх треба спрямовувати, окрім іншого, на розвиток футбольної інфраструктури, бо це найпопулярніша гра в країні.

Кириленко також пожартував, що завод з виробництва штучних полів зможе допомогти флагманам українського футболу Динамо та Шахтарю пройти швейцарський Янг Бойз, який свої домашні матчі проводить на штучному покритті.

Потужності заводу ФФУ Продакшн складають біля 700 тис. кв. м покриття на рік, але за потреби їх можна збільшити до 2 млн кв. м. Тобто наразі підприємство може виробити за рік біля 100 повнорозмірних полів або більше 700 майданчиків для міні-футболу формату 42 на 22 м.

Футбольный маркетинг. 10 нефутбольных правил, которые увеличат доход клубов

Технологія виготовлення полів належить німецькій компанії Polytan, яка з 1969 року є одним зі світових лідерів у цій сфері та рекомендована ФІФА. Завод буде працювати на обладнанні компаній Campen Machinery A/S (Данія) та Tufting Machinery Services (Великобританія). Виробництво є екологічно чистим.

На полях з покриттям Polytan тренуються Барселона, ПСЖ, Баварія, Шальке, Базель. Покриття компанії використовувалося на Олімпійських стадіонах у Лондоні та в Амстердамі, Стад де Суїсс у Берні та Сент Якоб-Парк у Базелі, на стадіоні BC Place у Ванкувері.