УКР РУС

ФФУ вважає безпідставними звинувачення Динамо у справі щодо трансферу Ярмоленка в Борусію Д

6 червня 2018 Читать на русском

ФФУ відповіла на заяву Динамо щодо платежу солідарності за трансфер Андрія Ярмоленка в Борусію Д.

Нагадаємо, Динамо повідомило, що ФФУ надало 3 різних паспорти футболіста Андрія Ярмоленка, на підставі якого клуби, що брали участь у вихованні гравця, повинні отримати компенсацію.

Динамо зробило офіційну заяву щодо платежу солідарності по Ярмоленку, в якій звинуватило ФФУ

ФФУ вважає звинувачення Динамо безпідставними. Відповідальні працівники ФФУ, які брали участь у внесенні реєстраційних змін до паспорта футболіста Андрія Ярмоленка, керувалися виключно затвердженою Виконкомом ФФУ процедурою внесення змін до реєстраційних даних у паспорт футболіста та своїми посадовими обов’язками, інформує офіційний сайт ФФУ.

Як зазначено в заяві, ФФУ діяла відповідно до вимог Регламенту ФІФА зі статусу та трансферу гравців. Всі зміни у паспорт футболіста Андрія Ярмоленка були внесені відповідно до Регламенту.

Трансфер Ярмоленка в Борусію: слідство підозрює шахрайство на 150 тисяч євро, призначених для СДЮШОР Юність – деталі справи

Крім того, можливість внесення та процедура зміни реєстраційних даних футболіста передбачена рішенням Виконавчого комітету ФФУ від 21 грудня 2016 року. Зміни стосувалися перших років підготовки Андрія Ярмоленка, про які на той час не було відомостей у базі даних ФФУ.

У зв’язку з цим внесення змін до паспорта футболіста відбувалося в кілька етапів протягом трьох місяців — усі дані, які були передані СДЮШОР з футболу Юність, потребували ретельної перевірки, інформує ФФУ.

Також ФФУ зазначила, що паспорт футболіста Ярмоленка від 21 листопада 2017 року містить повний перелік клубів, які брали участь у вихованні гравця.