УКР РУС

ФФУ вивчає рух ставок у букмекерських конторах на матч "Металіст" - "Волинь"

12 травня 2015 Читать на русском

Глава комітету з етики та чесної гри Федерації футболу України Ігор Кочетов заявив, що у ФФУ вивчать рух ставок у букмекерських конторах на матч 23-го туру УПЛ "Металіст" - "Волинь" (3:3).

"Якщо у тренерів є підозри, для цього, напевно, є підстави. Я б рекомендував обом наставникам провести внутрішнє розслідування. Якщо підозри підтвердяться або ж будуть досить вагомі хоча б непрямі докази, - матеріали слід скерувати до комітету чесної гри ФФУ.

Знаєте, у кожного тренера є свої джерела в команді... Ми ж в обов'язковому порядку досліджуємо рух ставок у букмекерських конторах. Якщо побачимо, що на другу половину матчу трапляється підвищення ставок на кількість голів, на нічию і так далі, то це будуть непрямі докази. Ми регулярно отримуємо таку інформацію з УЄФА. Думаю, на тижні вона у нас може з'явитися - якщо таке було", - сказав Кочетов.

Кочетов додав, що під підозрою ФФУ та УЄФА знаходяться ще кілька матчів чемпіонату України.

"Назви команд називати не хочу. Тому що, крім інформації з букмекерських контор, потрібно ще роздобути інформацію з клубів - отримати непрямі докази або хоча б комфортну упевненість, що матч був зіграний в нечесній боротьбі. Наслідки можуть бути будь-якими", - сказав Кочетов.

Після матчу 23-го туру УПЛ "Металіст" - "Волинь" (3:3) тренери обох команд побічно звинуватили своїх гравців у нечесній грі.