УКР РУС

ФФУ побудує спортивний комплекс для збірних за кошти УЄФА

25 жовтня 2014 Читать на русском

Член Виконкому ФФУ Віталій Пилипенко розповів про подробиці будівництва спортивного комплексу для збірних команд України усіх вікових груп у Вишгороді.

"Розумію занепокоєння футбольної громадськості, виходячи зі складної економічної ситуації та несприятливого інвестиційного клімату в Україні. Однак впевнений: нам обов'язково вдасться побудувати цей об'єкт, про недобудову не може бути й мови. Завдяки стабільній комунікації Федерації футболу України з УЄФА і, зокрема, зусиллями президента ФФУ Анатолія Конькова, нам вдалося знайти гроші, завдяки яким ми побудуємо соціальний об'єкт фізичної культури і спорту.

Необхідно зрозуміти, що ФФУ практично не використовує державний ресурс при будівництві об'єкта у Вишгороді у настільки складний для нашої країни період. Орієнтовна вартість зведення комплексу не є секретом ні для кого - 4,8 млн. євро. Цей об'єкт залишиться назавжди у нашій країні і принесе чимало користі для розвитку як дитячо-юнацького і масового, так і професіонального вітчизняного футболу.

Важливо зрозуміти, що це не манеж для національних збірних команд, а багатофункціональний спортивний об'єкт соціального призначення, який будується не тільки для футболістів, а й для жителів міста та області, зокрема - для дітей", - зазначив функціонер.