УКР РУС

ФФУ підозрюють у тому, що вона переплатила 760 тисяч гривень за пакистанські м'ячі для дітей

8 грудня 2014 Читать на русском

ФФУ закупила 20 тисяч пакистанських м'ячів для дитячого футболу у фірми-посередника, якій, ймовірно, переплатила суму в 760 тисяч гривень.

За інформацією телеканалу "2+2", вартість одного м'яча пакистанської фірми "Tempo", з урахуванням усіх необхідних витрат з доставки та митних виплатах, становила на момент укладення договору 41 гривню 51 копійку. У той же час ФФУ закупила м'ячі у черкаської фірми-посередника за 79 гривень 95 копійок (загальна сума - 1,599,000 гривень).

Таким чином, ФФУ могла переплатити 760 тисяч гривень при купівлі 20 тисяч м'ячів.

Додамо, в квітні 2013 ФФУ вирішила закупити в Пакистані 20 тисяч м'ячів для дітей. В Україні вони пройшли кілька експертиз, перша з яких визначила, що м'ячі не відповідають стандартам. У висновках експертів найбільші побоювання висловлювалися з приводу рівня запаху. Також претензії висловлювалися з приводу недостатнього відскоку і дефектів швів.

В результаті другої перевірки, яка пройшла через 3 місяці, було встановлено, що м'ячі відповідають нормам. Вона була ініційована самою фірмою-посередником, перевірка проводилася щодо відповідності продукції виробника своїм же нормам.