УКР РУС

Фейєнорд – Шахтар: післяматчева прес-конференція Паулу Фонсеки

18 жовтня 2017 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека поспілкувався з журналістами після матчу проти Фейєнорда у Лізі чемпіонів.

– Була важка гра, як ми і очікували, фантастична атмосфера. Фейєнорд був дуже сильний у перші хвилини гри, коли у них вийшло забити гол. Потім ми взяли гру у свої руки, почали домінувати. І все це продовжувалося до вилучення Ракицького. Але навіть після цього ми створювали гольові моменти. Рахунок міг стати нічийним, але ми билися до останньої секунди. Фейєнорд – дуже сильна команда, яка принесла нам багато клопотів на полі, але все ж перемога була заслужена.

– В який момент матчу ви зрозуміли, що хід поєдинку вдалося переламати?

– У нас була відповідна стратегія, гол Фейєнорда трішки її змінив, але коли рахунок став 1:1, ми прекрасно розуміли, що для суперника це буде вирішальна гра. Вони будуть ризикувати, а у нас буде більше простору для створення моментів.

– Хто буде грати у центрі захисту в наступному матчі?

– Подивимося. Кривцов ще не почав фінальну стадію відновлення, зараз ми думаємо про гру з Динамо. Тільки після цього ми будемо думати про матч з Фейєнордом. Сьогодні вийшов Хочолава, який вдало себе проявив, тому я за це не переживаю.

– Який гол вам сподобався більше?

– Обидва.

– Як ви оціните шанси на успіх в групі?

– Зараз є можливість вийти з групи, ми про це відкрито говоримо. Якщо ми згадаємо жеребкування, то 90% людей не повірили б, що у нас вже 2 перемоги. Попереду важкий відрізок. Ман Сіті та Наполі – головні кандидати на вихід з групи, але ми будемо битися до кінця. Хочемо всіх здивувати. Мені вже задавали таке питання, я говорив, що вірю у вихід з групи. Але ми завжди розуміємо, що це буде дуже важко.

– Чому саме Тайсон отримав капітанську пов'язку?

– У нас зараз є 3 гравці, які виконують функції капітана. Я вибрав Тайсона, він прекрасно справляється з функціями лідера. Я ним дуже задоволений, а подумав, що буде комфортніше, якщо капітан буде в полі, а не на воротах. Тайсон вже був капітаном раніше, коли Срна був відсутній.

– Чи важко перелаштувати команду на гру з Динамо?

– Я думаю, що ні. Наша головна ціль – це чемпіонат України. Думаю, що хлопців навіть не треба мотивувати, ви прекрасно знаєте, що означають матчі проти Динамо.

– Вам ще не надходила пропозиція про продовження контракту?

– Коли життя нас приведе до цього, тоді ми поговоримо. Зараз це не важливо, нам потрібно сконцентруватися на наших матчах та проблемах.

Нагадаємо, що Шахтар здобув вольову перемогу над Фейєнордом завдяки Бернарду.

Бернард: Перемогли завдяки неймовірній роботі, яку Фонсека проробив на тижні