УКР РУС

Фейєнорд – Шахтар: 5 головних підсумків матчу Ліги чемпіонів

18 жовтня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" підбиває підсумки матчу 3-го туру групового раунду Ліги чемпіонів Фейєнорд – Шахтар.

1. Шахтар не очікував стартового бліцкригу господарів

Фейєнорд зі стартовим свистком з неймовірним ентузіазмом полетів у атаку. Поки "гірники" ще не встигли увімкнутися в гру та призвичаїтися до шаленого тиску трибун, суперник почав створювати небезпечні моменти. Вже на першій хвилині Боетіюс міг відривати рахунок після передачі Бергейса – обійшлося, ще через декілька десятків секунд гості дозволили гостро пробити Йоргенсену – пробачив.

Українська оборона на чолі з голкіпером нервувала, а роттердамці продовжували нагнітати і таки досягли свого. Опорники не прочитали гру та загубили Вільєну, Пятов парирував удар "десятки" Фейєнорда перед собою, а Ракицький прогавив вривання Бергейса.

Донеччани були не готові до такої активності підопічних ван Бронкхорста, це коштувало їм пропущеного голу. Однак відразу після цього Шахтар оговтався та заспокоїв гру, а з часом перехопив ініціативу.

2. Фред недарма викликається у збірну Бразилії

Бернард відзначився переможним дублем, а найкращим гравцем матчу різні джерела в один голос визнали Фреда. Отже, візуальне враження не підвело глядачів – класний виступ 24-річного хавбека підтверджують цифри.

Фред найчастіше в матчі (79 разів) зустрічався з м'ячем і найчастіше (9 разів) йшов у обіграш – 8 вдалих. Точність передач за підрахунками WhoScored склала 87%, при цьому 26% з них були направлені в останню третину поля. Бразилець був активним і ефективним у відборах та підбираннях. На його рахунку розкішний розрізний гольовий пас на Бернарда, після якого той зрівняв рахунок.

Фред об'єктивно був найкращим у зустрічі. Він на високому рівні довів, що нещодавній виклик у збірну Бразилії (з 2-річною перервою) цілком заслужений.

3. Бляклий на фоні партнерів Марлос

А от Марлос виглядав найбільш тьмяно серед брази... колишніх співвітчизників. В діях нашого збірника спостерігалася якась важкість, перспективні контратаки в його ногах гальмувалися, не вистачало швидкості думки та спритності ніг. Жарти про згубний вплив українського паспорта набирають обертів.

Фейєнорд – Шахтар – 1:2 – Відео голів і огляд матчу

Значно активнішим був Бернард. У цьому величезна заслуга Ісмаїлі, якого вкотре на лівому фланзі можна рахувати за двох. Щоправда, друга результативна атака обійшлася без нього. Класна геометрія, взаєморозуміння, підіграш Феррейри в темп, вчасне підключення Бутка. Шик. По-іншому охарактеризувати гол, який головою на дальній стійці забив маленький Бернард, неможливо.

4. Ракицький підвів команду

Навіть за переможного рахунку Шахтар продовжував пресингувати на чужій половині поля та заважав Фейєнорду спокійно будувати його наступи. Проблеми виникли через відсутність ігрової дисципліни в Ракицького.

Першу жовту картку Ярослав заробив за грубий фол у центрі поля проти Ель-Ахмаді, коли боротьба за м'яч вже була програна. А другу – за невиправдане намагання звалити на газон Торнстру в ситуації, котра того також не вимагала. Наслідок – вилучення, гра в меншості та нервова кінцівка.

5. Пятов втримав високу марку

Марлос і Коваленко вирішили не реалізовувати чудові можливості на контратаках і потримати інтригу до фінального свистка. Тому, щоб нервова кінцівка не закінчилася нічиєю, довелося попрацювати голкіперу "гірників".

Пятов на останніх хвилинах "взяв" удар Торнстри та здійснив красивий сейв після удару головою від Крамера. Згадавши ще й те, що на старті другого тайму Андрій надійно підчищав після огріхів партнерів, можна констатувати – воротар реабілітувався за свою порцію вини під час пропущеного голу.

Фейєнорд – Шахтар: післяматчева прес-конференція Паулу Фонсеки