УКР РУС

Феррейра мав отримати жовту картку в матчі з Вересом, яка б не дозволила йому зіграти проти Динамо, – Комітет арбітрів ФФУ

10 квітня 2018 Читать на русском

Комітет арбітрів ФФУ проаналізував дії суддівських бригад у матчах 26 туру УПЛ та виніс свої вердикти щодо кількох суперечливих епізодів. Зокрема, встановлено, що нападник Шахтаря Факундо Феррейра мав отримати жовту картку в матчі проти Вереса, яка не дозволила б йому взяти участь в матчі проти Динамо.

Головний арбітр матчу Верес – Шахтар Юрій Можаровський помилився, не показавши жовту картку форварду гостей Факундо Феррейрі за неспортивну поведінку. Відповідне рішення озвучив Комітет арбітрів ФФУ, інформує офіційний сайт Організації.

Верес – Шахтар – 0:2 – відео голів та огляд матчу

"На 21-й хвилині асистент арбітра фіксує положення "поза грою" футболіста № 19 гостей, який, замість того, щоб зупинитись і дозволити поновити гру вільним ударом на користь команди у захисті, продовжує свої дії і вибиває м’яч високо вгору в напрямку трибуни.

Ця неспортивна поведінка повинна бути покарана жовтою карткою і арбітр не повинен обмежуватись простим усним зауваженням", – йдеться на офіційному сайті ФФУ.

У випадку отримання жовтої картки Феррейра пропустив би матч проти Динамо в 27 турі УПЛ. В пасиві форварда "гірників" вже 3 попередження. Згідно з регламентом (п. 6 ст. 35), у випадку отримання 4-ї жовтої картки гравець пропускає наступну гру чемпіонату через дискваліфікацію.

Нагадаємо, матч Шахтар – Динамо відбудеться 14 квітня о 17:00.