УКР РУС

Фернандінью: Нам потрібно буде зупинити дуже сильний атакувальний тиск

13 вересня 2011 Читать на русском

Разом з Мірчею Луческу на прес-конференцію, яка була присвячена матчу Ліги чемпіонів між "Шахтарем" і "Порту", прийшов півзахисник донецької команди.

- Головний тренер "Порту" Вітор Перейра сказав, що знає, як обіграти "Шахтар". А "Шахтар" знає, як обіграти "Порту"?
- Команда вивчила гру "Порту", і ми впевнені, що знайдемо якийсь вихід, лазівку. Також нам потрібно буде зупинити дуже сильний атакувальний натиск суперника. Можу сказати, що ми ретельно готувалися. Сучасний футбол дуже швидкий. Ми спробуємо на полі зробити те, чому вчилися, що відпрацьовували на тренуваннях. Постараємося виїхати з Порту з перемогою, а потім показати хороший результат вдома - це для нас найважливіше.

- Що ви знаєте про команду "Порту"?
- Минулого року вони показали дуже хороший футбол, у них в складі є сильні гравці. Зараз не можна щось передбачити, тільки під час матчу все і вирішиться.

- У "Порту" зараз проблеми в лінії атаки і півзахисту після дискваліфікації провідних футболістів: Роланду і Гуаріні. У цьому є якийсь шанс для "Шахтаря"?
- Звичайно, Роланду дуже сильний футболіст, добре організовує гру. Але й ті виконавці, які замінять Роланду і Гуаріна, повинні показати високий рівень майстерності, від них не можна чекати чогось іншого.