УКР РУС

Ферна на Тайні, Вілліан проти "тигрів" та інші інтриги. Анонс 21 туру АПЛ

11 січня 2014 Читать на русском

На тижні "МЮ" вилетів від "Суонсі" у Кубку Англії, а сьогодні приймає "лебедів" вже в межах чемпіонату.

Валлійці могли навіть не повертатися додому – однаково ж знову доведеться грати на «Олд Траффорд». Наставник "дияволів" Девід Мойєс вкотре переживає скрутні часи. Три поразки поспіль – у чемпіонаті, Кубку Англії та Кубку Ліги породили новий клубок глузувань з тренера і усієї його періодично безпорадної команди. Складається враження, що по-особливому манкуніанці є безпомічними на власному полі. Щоб розірвати цей гордіїв вузол і ще на щось претендувати (мається на увазі четверта сходинка турнірки), "МЮ" необхідна лише перемога. "Суонсі" проти "дияволів" у чемпіонаті - доволі покладиста команда, як це було, наприклад, у стартовому турі нового сезону, проте в Кубку "лебеді" продемонстрували, що знають, як протистояти чемпіонам. Як не крути - один з центральних поєдинків туру пройде саме на "Олд Траффорд".

На квартет лідерів очікують складні виїзди. "Челсі" відкриє тур матчем проти "Халла" - "тигри" у попередньому домашньому матчі розбомбили іншу лондонську команду, "Фулхем". З самооцінкою, як і грою, в них все гаразд. "Аристократи" не програють у п'яти матчах поспіль, а останні два поєдинки проти "Ліверпуля" і "Сотона" стали показовими в плані не лише ефективної, але й ефектної гри команди Моурінью. Тож на "Кінгстоні" можливий будь-який варіант розвитку подій.

"Ман Сіті" і "Ліверпуль" зіграють вже завтра. "Містяни" їдуть у Ньюкасл зі спокійним серцем - "сороки", попри всю свою непоступливість, є солоденьким суперником і регулярним постачальником очок для "Ман Сіті". Останні дві гри суперників у чемпіонаті закінчилися ідентичним розгромом команди Пардью - 0:4. Щодо "Ліверпуля", то викошеним травмами мерсисайдцям належить скласти іспит перед дуже негостинними "гончарами" зі "Сток Сіті". Нагадаємо, що колектив Марка Х'юза в цьому сезоні лише одного разу поступився в рідних стінах, а у "Ліверпуля" регулярно відбирає очки - то два, то всі три.

Абсолютний лідер першості - "Арсенал" має повноцінних два дні, щоб підготуватися належним чином до візиту на "Вілла Парк". Напевно, вже всі шанувальники Прем'єр-ліги знають про трагічну травму Тео Волкота. Окрім шестимісячної відсутності лідера атаки "канонірів" Арсена Венгера засмучує ще й форма Олів'є Жиру, яка після виходу з лазарету, найімовірніше, залишає бажати кращого. Додайте сюди травму сякого-такого атакера Бендтнера - це вже маленька катастрофа. Влітку "Вілла" добряче покуражилася на "Емірейтс", забивши господарям три голи і здобувши впевнену перемогу. З тих часів багато що змінилося. І навіть з кволою атакою "каноніри" можуть розраховувати на перемогу.

Цікавий 21 тур ще й двома тренерськими дебютами. Оле-Гуннар Сольск'яер вперше виведе "Кардіфф" на матч чемпіонату, хоча вже встиг здобути свою стартову перемогу з валлійським клубом у Кубку Англії. У суперниках - "Вест Хем" - аутсайдер чемпіонату, озвірілий до крайнього відчаю двома жахливими поразками у Кубках Англії та Ліги. Сем Аллардайс, наставник лондонської команди, по суті притиснутий до стіни, тож кожна нова невдача - це очікування неминучої відставки. Паралельно зі Сольск'яером дебютує ще й Пепе Мель. Іспанський ентренадор "Вест Брома" перегляне гру на "Сент-Мері" з трибун, одначе формально він вже очолює "дроздів".

Не варто оминати увагою ще трьох поєдинків. Борці за "прописку" - "Сандерленд" і "Фулхем" зіграють поміж собою, а їх конкурент - "Крістал Пелас" матиме важкий виїзд на "Вайт Харт Лейн". Виліт загрожує і "Норвічу", який поміряється силами з "Евертоном". Наставник "канарок" Кріс Х'ютон - ще один реальний претендент на відставку.

"Халл Сіті" - "Челсі"

Попередні матчі: 0:2 (Оскар, Лампард)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Кардіфф" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 0:2 (Д. Коул, Нолан)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Евертон" - "Норвіч"

Попередні матчі: 1:1 (Осман - Холт), 2:2 (Єлавіч-2 - Хоусон, Холт), 1:1 (Нейсміт - Бассонг), 1:2 (Осман - Камара, Холт), 2:2 (Барклі, Коулмен - Віттекер, ван Вольфсвінкель)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Фулхем" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 0:0, 2:1 (Демпсі, Дембеле - Бардслі), 1:3 (Петріч - Флетчер, Куельяр, Сессеньон), 2:2 (Бербатов, Рітер - Гарднер, Сессеньон), 1:0 (Касамі)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Саутгемптон" - "Вест Бромвіч"

Попередні матчі: 0:2 (Одемвінгі-2), 0:3 (Фортюне, Лукаку, Лонг), 1:0 (Ламберт)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Тоттенхем" - "Крістал Пелас"

Попередні матчі: 1:0 (Сольдадо)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"МЮ" - "Суонсі"

Попередні матчі: 1:0 (Чічаріто), 2:0 (Скоулз, Янг), 1:1 (Евра - Мічу), 2:1 (Чічаріто, Фердінанд - Мічу), 4:1 (ван Персі-2, велбек-2 - Боні)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Ньюкасл" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 1:3 (Гослінг - Балотеллі, Річардс, Агуеро), 0:2 (Туре-2), 1:3 (Ба - Агуеро, Гарсія, Туре), 0:4 (Тевес, Сілва, Компані, Туре), 0:4 (Сілва, Агуеро, Туре, Насрі)

Прогноз "Футболу 24": 1:3

"Сток Сіті" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 1:0 (Волтерс), 0:0, 0:0, 3:1 (Волтерс-2, Джонс - Джеррард), 0:1 (Старрідж)

Прогноз "Футболу 24": 0:0

"Астон Вілла" - "Арсенал"

Попередні матчі: 1:2 (Олбрайтон - ван Персі, Бенаюн), 0:3 (Гіббс, Волкот, Артета), 0:0, 1:2 (Вайман - Касорла-2), 3:1 (Бентеке-2, Луна - Жиру)

Прогноз "Футболу 24": 0:1

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87