УКР РУС

Феноменальний "Лаціо" кидає виклик лідеру Серії А. Анонс матчу туру №31

18 квітня 2015 Читать на русском

Звісно, чемпіонство від "Ювентуса" не може нікуди подітися, але принаймні змусити похвилюватися "Стару Синьйору" - цілком до снаги нинішньому віце-лідеру.

Матч туру в Кальчо - це не дербі Мілана, цікаве лише прихильникам обох команд і тим, хто ностальгує за справжнім протистоянням "Мілана" й "Інтера", а не дешевою підробкою з гравцями сумнівної якості по обидва боки барикад. Матч туру відбудеться в Турині, де "Лаціо" спробує реваншуватись за минулі приниження від "б'янконері": домашні 0:3 цього сезону і гостьові 4:1 минулого. Дві найкращі команди Серії А станом на саме зараз.


8 - саме з таким доробком перемог поспіль "лаціалі" підходять до випробування лідером. 2 - лише стільки голів пропустила команда Піолі за весь цей час. 21 - як неважко здогадатись, такий показник забитих римлянами голів. У попередньому турі "орли" злетіли на другу сходинку, що приємно двічі обгоном іншої команди з Вічного міста. Так високо "Лаціо" у чемпіонаті Італії не забирався із сезону 1999/2000. Остання перемога над "Юве" у чемпіонаті також трапилась досить давно - 13 років тому. 58 - саме "біло-небесні" римляни після попереднього туру стали найкращою атакою нинішньої Серії А. 15 - конкуренцію туринському захисту не може скласти ніхто. 6 - це кількість гравців "Лаціо", що забили мінімум 7 голів у чемпіонаті. На хвилиночку, найкращий результат сезону в Європі. 43 - стільки ігор поспіль не програє "Юве" на власному полі, якщо враховувати лише чемпіонат.

 

"Ювентус" Аллегрі - спокійніший і менш феєричний, ніж минулорічний Конте. Якщо говорити про Серію А, то норму в 2 поразки "Стара Синьйора" вже виконала, а ось внічию зіграла вдвічі більше. Цей колектив не набере 100 очок за чемпіонат, зате зараз для нього відкрита перспектива пробитись у півфінал Ліги чемпіонів, що для топ-клубу в рази почесніше, ніж просто домінація на внутрішній арені. Команда наче стала класнішою і впевненішою в собі. Цю душевну гармонію перед суботньою грою відзначив і Андреа Пірло. Поразки, як у Генуї проти середняка чи Пармі проти останньої команди, не стають приводом для істерики. Спокійний робочий процес. Та досить навіть згадати кубкову історію, коли "Ювентус" програв 1:2 "Фіорентині" і їхав, здавалось, без особливих надій на матч-відповідь до Флоренції. Без Погба, Пірло і Тевеса, які найбільше забезпечували результат за останні роки, туринці несподівано розгромили опонента. Погба, до слова, оформив дубль у попередній грі нинішніх суперників, але досі лікується і не може вийти на поле.

 

Цей "Лаціо" - одна з небагатьох італійських команд, здатних поборотись із "Юве" за перемогу принаймні в конкретному матчі. Саме в цьому і цінність сьогоднішньої дуелі, яка має всі шанси стати спектаклем, драмою, може, навіть феєрією. Аллегрі, як може налаштовує своїх гравців на фактично рядовий для них поєдинок. Коли на шальках терезів відрив у 12 очок і вирішальний  матч за півфінал ЛЧ, що б ви для себе обрали? Наставник майбутніх чемпіонів каже: "Це матч, вартий Скудетто, адже ми можемо відірватись у разі перемоги на безпечну відстань". Так ніби сьогоднішня відстань таїть якусь особливу небезпеку навіть у разі поразки. Таке вільне налаштування є й плюсом для "ювентіні", адже дає змогу без паніки і в солідному стилі зіграти у свій футбол, обкатати якісь схеми і взаємодії перед виїздом у Монако. Останні рапорти преси на Апеннінах свідчать, що "Стара Синьйора" не збирається давати шанс "Лаціо" і зіграє майже найсильнішим з можливих складом. Відпочинок можуть надати лише Артуро Відалю. Найкращий бомбардир сезону Тевес є також і спеціалістом по "орлах" - 3 з 4 останніх матчів не обходились без його голів. Ще одну нагоду проявити себе на фоні грізного опонента має і Феліпе Андерсон - 22-річного бразильця вже оцінюють на 40 мільйонів і відправляють у найбагатші клуби світу. У суботній зустрічі, що стартує о 21:45, точно буде на що подивитись. Сподіваюсь, що високих очікувань лідери Кальчо цього разу не підведуть.

Тарас Котів, Футбол 24