УКР РУС

"Фенербахче" – "Зоря". Ліга Європи. Анонс

24 листопада 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" анонсує матч 5-го туру групового раунду Ліги Європи, в якому зустрінуться команди групи H "Фенербахче" і "Зоря".

"Фенербахче" – "Зоря"

24 листопада, 18:00. Стамбул, "Шюкрю Сараджоглу"

Головний арбітр: Харальд Лехнер (Австрія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Матч в Туреччині проти "Фенербахче" на даний момент має вирішальне значення в цьогорічній єврокубковій кампанії "Зорі". Лише перемога може залишити команді Вернидуба шанси на вихід у плей-офф перед останнім туром. Тому навіть не доводиться сумніватися, що луганська команда віддасть усі сили на полі "Шюкрю Сараджоглу". Тим паче, що досвід поєдинків такого рівня у "Зорі" вже є. Усі пам'ятають, що у кожному з матчів в цій Лізі Європи луганці нав'язували серйозну боротьбу суперникам.

Передматчеве тренування "Зорі" в Туреччині

Останнім часом результати підопічних Вернидуба не є такими ж хорошими, як на початку сезону. В останніх 10 іграх у всіх турнірах команда перемогла лише тричі. А в попередньому турі чемпіонату взагалі програла на 90+1-й хвилині, пропустивши від "Олександрії". Тим не менш, "Зоря" йде на третьому місці в УПЛ, відстаючи від "Динамо", яке йде другим, лише на три очки.

Гречишкін: У "Фенербахче" серйозна підтримка, але ми готові до цього

Натомість, у "Фенербахче" справи йдуть вкрай добре. У групі Лізі Європи турецький гранд наразі займає перше місце. В чемпіонаті Туреччини після поганого старту в останніх 8 турах було здобуто 6 перемог. І особливо приємною стала вікторія над "Галатасараєм" (2:0) на попередніх вихідних. Втім, в таблиці "Фенербахче" поки що посідає 3 місце, програючи лідеру "Істанбул Башакшехіру" 8 очок.

3 очки в матчі проти "Зорі" при вдалому результаті в паралельному матчі групи (турецький клуб влаштує перемога "Фейєнорда" над МЮ) може гарантувати "Фенербахче" вихід в 1/16 Ліги Європи. Тому команда Адвокаата точно намагатиметься зробити максимум в домашньому поєдинку, щоб не відкладати питання виходу в наступний етап на матч в Нідерландах проти "Фейєнорда". Або, принаймні, щоб підійти до гри проти голандців з кращими шансами.

Слова

Дік Адвокаат, головний тренер "Фенербахче":

Ми зіграли з "Зорею" 1:1 у першому матчі, тепер я можу сказати, що це був позитивний результат для нас. Ми бачили їхні матчі з МЮ та "Фейєнордом". Вони займають 3-тє місце в чемпіонаті, після "Шахтаря" та "Динамо", у них дуже хороша лінія атаки. Якщо ми здобудемо перемогу напередодні гри проти "Фейєнорда", то матимемо дуже хороші шанси на єврокубкову весну. Мої гравці знають, що їх чекає важкий матч завтра

Юрій Вернидуб, головний тренер "Зоря":

Багато хто говорить, що у "Зорі" немає шансів, але я не згоден. Будемо боротися до останнього. "Фенербахче" набрав хороший хід, показують швидку гру, багато забивають. Але ми добре підготувалися і сподіваємося будемо успішно їм протистояти.

Орієнтовні склади

"Фенербахче": Демірель – Езбайраклі, К'яер, Шкртел, Калдирим – Соуза, Нойштедтер, Потук, Шен – Соу, ван Персі.

"Зоря": Шевченко – Каменюка, Сіваков, Рафаел, Соболь – Харатін, Гречишкін – Караваєв, Любеновіч, Петряк – Кулач.

"Те, що Єрьоменко вживав кокаїн, я знав раніше". Євген Левченко – про Коноплянку, Рафаїлова, який живе у середньовіччі, і несмак українських футболістів