УКР РУС

Федоров: "Динамо" краще грає в захисті, а "Шахтар" - в нападі

5 квітня 2013 Читать на русском

Екс-гравець київського "Динамо" Сергій Федоров в інтерв’ю сайту "Футбол 24" поділився очікуваннями від українського ель-класіко – протистояння своєї колишньої команди із "Шахтарем".

- Сергію, чимало уболівальників і деякі фахівці не вірять у те, що теперішнє “Динамо” здатне гідно протистояти “Шахтарю”. Що скажете?

- Можливо, в цій думці є якась доля правди. У кожного своя думка. Я ж вірю в те, що “динамівці” здатні грати із “Шахтарем” та перемагати цьогоь суперника.

- За рахунок чого “Динамо” може перемогти “Шахтар”?

- За рахунок самовіддачі, концентрації та організації гри.

- В яких компонентах гри “Динамо” виглядає краще, ніж “Шахтар”?

- Мені здається, що в деяких епізодах в захисті “динамівці” краще грають.

- А в нападі…

- …в нападі ми поступаємося “Шахтарю”. “Гірники” вміють швидко переходити із захисту в атаку, проводити контратаки. Один-два дотики і м’яч на біля воріт суперника – це козир “Шахтаря”.

- Відсутність Євгена Хачеріді – це велика втрата для “Динамо”?

- Безперечно, це втрата. Хачеріді на хорошу рівні зараз, не погано за збірну відіграв. Прикро, що він через чергову свою дурість пропустить матч із “Шахтарем”.

- “Шахтар” фаворит у матчі із “Динамо”?

- Фаворитом, зважаючи на турнірне становище, є “Шахтар”. Але “Динамо” грає на “Олімпійському”, перед своїми уболівальниками. Вони повинні показати своїм прихильникам на що здатні і перемогти “гірників”.

Розмовляв Гліб Ваколюк