УКР РУС

Федорчук: Україні не треба тішити себе ілюзіями. Ми – футбольні карлики

25 березня 2017 Читать на русском

Тренер і футбольний експерт Олег Федорчук прокоментував поразку збірної України від Хорватії в рамках відбору до ЧС-2018.

"Україні не треба тішити себе ілюзіями. Ми – футбольні карлики, які намагаються грати із класними командами із позиції сили. Робимо безліч передач і почуваємося збірною Іспанії чи Франції в їх кращі роки. Для чого це? Португалія з набагато технічнішими футболістами доставляє м'яч до штрафного майданчика в кілька передач. Це те, чому вчив Лобановський. У нього в захисті грало сім людей. Потім ішла довга передача за спину захисникам. І в атаку вже бігла вся команда, що вимагало неймовірної фізичної готовності.

Хорватія – Україна очима соцмереж: "Від цього "зіграного центру захисту" посивіти можна"

Тому зараз нам треба відкинути рожеві окуляри. Ми не розуміємо суті футболу. Ніякого дива тренер-Шевченко нам не створить. Так, він говорить на прес-конференціях розлогіше, ніж його попередник. Так, у нього зіркові помічники. Але нам треба вчитися бути скромнішими на полі. Дивитися, за рахунок чого досягають успіху та ж Ісландія чи Швеція. Навчитися простих речей: не вибивати м'яч аби куди, а давати довгий пас. Обов'язково за спини захисників. Так, скептики скажуть, що цей стиль називається бий-біжи. Їм байдуже, що за потреби так грає "Реал" і "Челсі". В Англії в найкращій лізі світу кожну третю атаку розпочинають воротарі, які навчилися давати довгий пас. А наш воротар лише віддає на ближнього.

Треба перестати дивитися на магію імен. Влітку на чемпіонаті Європи Віктор Коваленко був найгіршим. Хлопцю треба було дати банально перепочити. Якщо він талановитий, то проб'є собі дорогу. Не треба з нього й Зінченка ліпити зірок. Адже видно, що зараз не ліпиться ніяк. Нам не треба красоти на полі, а треба раціональності", – сказав Федорчук.

Україна програла Хорватії у відборі до ЧС-2018. Це перша тренерська поразка Андрія Шевченка. Наставник збірної України пояснив причини поразки від хорватів та прокоментував кадрові рішення. Дивіться відео гола та огляд матчу.

, а також у Viber