УКР РУС

Федорчук: У "Фенербахче" прекрасно виглядає Нані, ще б виділив Стоха

24 липня 2015 Читать на русском

Півзахисник "Дніпра" Валерій Федорчук розібрав для "Футбол 24" і для "Шахтаря" гру турецького "Фенербахче", якого дніпряни нещодавно здолали в товариському матчі.

У вівторок "Шахтар"  має провести перший матч 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти "Фенербахче". Незадовго до жеребкування ЛЧ "Дніпро" зіграв з "Фенербахче" у товариському матчі і здобув перемогу над майбутнім суперником донеччан із рахунком 1:0.

Робін ван Персі за цим поєдинком спостерігав з трибун, оскільки він відновлюється від травми. Голландець готується до першого матчу з "Шахтарем", що відбудеться 28 липня в Стамбулі.

- Валерію, "Дніпро" нещодавно обіграв турецький клуб в їх лігві. Наскільки це грізний суперник для "Шахтаря"?

- "Фенербахче" - хороша команда з сильним підбором виконавців і з пристойною лавою запасних. "Шахтарю" буде дуже важко. Потрібно бути вкрай сконцентрованим з турецьким клубом. Трохи не пощастило "Шахтарю" із жеребом... Попався найсильніший суперник серед можливих! При турецьких уболівальниках грати непросто. Права на помилку "Шахтар" не має.

- "Фенербахче" досить віковий колектив. Як у них з командною швидкістю?

- Швидкості у товариській та офіційній іграх - це трохи різні речі. Так, може бути, у них багато вікових футболістів, але зате вони мають певний досвід виступів! У них хороша група атаки. Нані приєднався. Виглядав він чудово. Крім того, я б виділив словака Мирослава Стоха. Ось за ким потрібно пильнувати. "Фенербахче" - не повільна команда, це помилкове судження.

- На кого б ви звернули увагу не із зірок?

- Центр захисту у них що треба. Португалець Бруну Алвеш добре читає гру. Але мені більше сподобався данець Симон Кьяер, який в "Ромі" грав.

- Що порадите Гладкому?

- Чекати свого шансу. Він це вміє!

Валерій Пригорницький