УКР РУС

Федорчук: Шахтар викинув на академію 70 мільйонів євро, а на виході має лише Матвієнка

10 червня 2017 Читать на русском

Футбольний тренер та експерт Олег Федорчук висловив свою думку щодо клубних академії.

"Я відкидаю це модне очікування суперрезультату від роботи академії. Клубна академія Аякса вважається найсильнішою у світі. Аякс грав в останньому фіналі Ліги Європи і на полі було аж троє вихованців їхньої академії. А у фіналі Ліги чемпіонів в основному складі Реала був аж один клубний вихованець – Карвахаль.

Усі фахівці чомусь чекають від академії дива, а в Україні особливо. Академія – це добре, але вона не зможе забезпечити основний склад виконавцями. Я сам сім років працював з молоддю і чітко бачив, що навіть один раз на рік академія не дає висококласного виконавця. І це залежить не від тренерів, просто таке покоління.

Погляньте на той же Шахтар. Якщо вірити повідомленням у пресі, кожен рік на клубну академію вони викидають 10 мільйонів євро. Існує академія вже сім років. Тобто Шахтар викинув 70 мільйонів євро і на виході маємо Матвієнка, який грає в оренді у Карпатах. Це ж скільки трансферів можна було зробити за такі гроші! Тому користь від клубної академії не дає очікуваного результату", – сказав Олег Федорчук.

Олег Федорчук: У Динамо настав цей сумний день, бо закінчилися гроші