УКР РУС

Федорчук: Гоменюка взяли за 10 тисяч доларів, а "штовхнули" за 3 мільйони

5 лютого 2018 Читать на русском

Головний тренер Енергії Олег Федорчук розповів про роботу на трансферному ринку за час кар'єри.

"Перехід Шастала в Олександрію – реклама Енергії? Згоден на всі сто. Ми довели, що маючи обмежені ресурси, можна виховувати футболістів хорошого рівня. Крім Діми Шастала, який підписав контракт з Олександрією, на перегляд в клуби Прем'єр-ліги і чемпіонату Білорусі їздили ще двоє наших хлопців – Дєдяєв і Бочак. Нехай не вийшло сьогодні – будуть працювати сумлінно, успіх прийде завтра. Неодмінно.

Таблиця трансферів УПЛ, зима 2018

Добре, що щороку з Енергії на підвищення йдуть по два-три гравці. Когось, звичайно, відпускаємо безкоштовно, за деяких вдається виручити нехай невеликі, але все ж гроші. Перепало Енергії за Гайдаєнка та Квачева. Тобто, здійснюючи грошові трансфери, ми тим самим даємо посил іншим маленьким клубам: хлопці, можна і потрібно заробляти. Припиняйте ходити з простягнутою рукою. Скажімо, на сьогодні за рахунок вдалих угод Енергія може окупати себе на 10-15 відсотків. Чи багато хто здатні похвалитися такими результатами?

За Шастала Енергія отримала 5-10 тисяч доларів? Десь так і є. До речі кажучи, Діма міг опинитися і Ворсклі, і в клубах Білорусі, але в підсумку зупинився на варіанті з Олександрією.

Вінницька Нива колись продала Пилявського в Ізраїль за 100 тисяч доларів? Щось близько цього. Трохи менше – за Сергія Вороніна, який перейшов в Севастополь. Могли б і більше мати грошей у Вінниці, але клуб, як ви знаєте, розвалився ... А скільки там було талановитих гравців! Козьбан, Немчанінов, Герасимець ...Однак найкращою своїй угодою вважаю перехід Вови Гоменюка з Таврії в Дніпро. Взяли хлопця за 10 тисяч доларів, а "штовхнули" за 3 мільйони!" – цитує Федорчука Footboom.