УКР РУС

Федецький знайшов пояснення, чому не зміг закріпитися у Шахтарі

27 квітня 2020 Читать на русском

Колишній захисник збірної України Артем Федецький пригадав, як опинився в академії донецького Шахтаря.

"Коли закінчував 10-й клас, мене запросили в команду Феміда-Інтер, де дійсно тренером був Віталій Володимирович. Кварцяний сильно хотів, щоб я підписав контракт. Мало не щодня телефонував батькові. І тут надійшло запрошення приїхати на перегляд в академію Шахтаря. Пробув там три дні, повернувся додому, а через тиждень передзвонили, повідомивши, що хочуть зарахувати до групи.

Федецький – про крах Дніпра: Маркевич діставав з кишені свої гроші

Чому себе не реалізував? Була велика конкуренція. Та до того ж отримав серйозну травму коліна, після чого багато лікарів говорили, що потрібно закінчувати з футболом. Як вчив батько: "Ніколи не опускай руки, а там життя тобі підкаже, куди і що потрібно робити". Так і вийшло.

Перейшов у Карпати, де з боку головного тренера Кононова мав повну довіру. Якщо в київському Арсеналі у мене було бойове хрещення, в Харкові заклав фундамент досвіду і впевненості, то в Карпатах отримав старт для майбутніх досягнень і мрій, звідки і пішов зліт у кар'єрі. Саме у Львові з'явилася мета потрапити в збірну України", – сказав Федецький в інтерв'ю UA-Футбол.

Федецький – про бійку із Срною: Думав, моя кар'єра в Шахтарі закінчилася

До слова, Федецький перебував у системі Шахтаря з 2001 року, проте за дорослу команду донеччан Артем провів лише 9 поєдинків, в яких записав у свій актив 1 гол. Після низки оренд в різні клуби УПЛ українець у 2012 остаточно покинув "гірників", підписавши повноцінний контракт з Дніпром.