УКР РУС

Федецький: Зіграємо з Росією в плей-офф Євро-2016 без проблем

23 листопада 2015 Читать на русском

Захисник збірної України і "Дніпра" Артем Федецький поділився думками про майбутнє Євро-2016, а також пригадав, як його не взяли на домашній для України Чемпіонат Європи-2012.

- Одного разу Вам не вдалося зіграти на чемпіонаті Європи. Чи не тримаєте образи на Блохіна?

- Блохін міг мені подзвонити та переговорити про ситуацію, та він почув те, що йому передали. Тут більше вина не Блохіна, а керівництва "Карпат". Коли мене "Карпати" відправили у дубль, він особливо не цікавився, з якої причини це відбулося.

- Яка ціль стоїть перед командою на Чемпіонаті Європи?

- Ціль у нас була потрапити на Євро. Але і там не хочеться відіграти три матчі та повернутися додому. Першочерговим завданням буде вихід з групи - це однозначно. Далі будемо вирішувати завдання в міру їх надходження. Думаю, тут навіть немає про що говорити.

- Не хотіли би у плей-офф зустрітися зі збірною Росії?

- Спочатку треба вийти у плей-офф. Якщо випаде збірна Росії, то з нею будемо грати. Думаю, проблем не буде.

- Часто після матчів йдете до фанатів і скандуєте з ними різні патріотичні гасла. Звідки у Вас такий патріотизм і любов до України?

- Це важко пояснити... Патріотизм, мабуть, приходить з молоком матері. Це відчуття є всередині багатьох гравців збірної. Люблю Україну та пишаюся нашою славетною нацією. Люблю нашу історію та поетів, які прославляли Україну. І Шевченка, і Франка, і Лесю Українку я читав.

Читайте також:

Мегапатріотичний Федецький заряджав трибуни після матчу Словенія - Україна (ВІДЕО)

Ярмоленко, Селезньов, Шевчук і Федецький потрапили у збірну плей-офф відбору до Євро-2016