УКР РУС

Федецький: Рамос зробив з команди одне ціле, живий організм

18 квітня 2014 Читать на русском

Захсник "Дніпра" Артем Федецький розповів про роботу іспанського спеціаліста Хуанде Рамоса в клубі.

Федецький відзначив підхід Рамоса до гравців: "Насамперед вражає європейський підхід до футболістів. Він довіряє гравцям, розуміє, що кожен з нас - професіонал, і повинен відповідно ставитися до своїх обов'язків. Відносини базуються на взаємоповазі і довірі один до одного. Взагалі у нього професійний підхід до всього. Нарешті, про успішність тренера говорять його результати, адже він багато досяг з "Севільєю". Можу сказати, що він фахівець хорошого рівня, і як людина дуже хороший друг. Якщо, скажімо, у футболіста якась проблема, він може підійти поговорити, дати якусь пораду".

Федецький зазначив, що Рамос може в будь-який момент вплинути на хід гри і перебудувати команду: "Скажімо так, мені комфортно працювати з цим наставником. У всіх напрямках Містер людина різнобічна, чудово розуміє і оцінює шанси проти сильніших від нас суперників, знає, коли потрібно змінити тактику під час матчу, щоб команда могла перебудуватися і змінити хід подій на полі. Все це йде тільки на користь. Хлопці вже звикли до такого підходу, до його постійної ротації і маневреності, потім під час гри перебудуватися під потрібну схему ніяких проблем не становить".

Футболіст підкреслив, що тренер "Дніпра" працює з гравцями методом діалогу і має підхід д кожного гравця: "Знаєте, він працює з гравцями методом діалогу. Якогось зневажливого ставлення до своїх підопічних у нього немає. Кожен гравець знає, що він повинен робити. Коли є абсолютна довіра до футболіста, команда обов'язково буде зростати, а разом з нею і кожен гравець".

Захисник "Дніпра" наостанок додав, що все в команді будується на тренері і Рамос зробив з команди єдиний дружній колектив: "Все починається з головного тренера. Це і дисципліна, і ставлення, і повага один до одного, довіра. У кожного футболіста зокрема, і у команди в цілому, самоконтроль поставлений на дійсно професійному рівні. Тому саме від ставлення головного тренера до команди і будуються взаємини в колективі. Взагалі, ми як одне ціле, єдиний живий організм. Всі розуміють, що успіх залежить від кожного. Тому клубні лікарі, масажисти, функціонери - всі працівники клубу працюють на досягнення результату".