УКР РУС

Федецький: Мій перехід у "Дніпро" - це лише чутки

30 серпня 2012 Читать на русском

Сьогодні дніпропетровський "Дніпро" та харківський "Металіст" зіграють матчі-відповіді заключного раунду кваліфікації Ліги Європи.

Поєдинок з участю "Дніпра" вплине не лише на майбутнє самого клубу, але й на долю декількох футболістів. У разі перемоги команди Хуанде Рамоса, "Дніпро" підсилиться кількома виконавцями. До Дніпропетровська, як відомо, уже перебралися Євген Селезньов та Джаба Канкава. До табору дніпровського клубу також сватають Олександра Кобахідзе, Георге Флореску та Артема Федецького. Чи справді Федецький може змінити прописку? Про це кореспондент сайту "Футбол24" розпитав у самого футболіста.

- Артеме, "Дніпро" увечері грає зі "Слованом". Чи уболіватимете за дніпропетровський клуб?

- Звичайно. Я завжди уболіваю за українські клуби в євро кубках. Це ж рейтинг держави. Якщо "Дніпро" вийде у груповий етап Ліги Європи, то принесе користі не лише футбольній Україні, але й самому клубові. Дніпряни заслуговують грати в Лізі Європи.

- Ви вболіватимете тільки тому, що "Дніпро" - український клуб чи через бажання перейти в цю команду, якщо вона вийдев Лігу Європи.

- Я не знаю, звідки виникають такі чутки. Не люблю говорити про чутки. А це наразі чутки. Будуть конкретні пропозиції – буду розмовляти. Наразі конкретики немає. В Інтернеті зараз пишуть все, що завгодно. "Дніпру" треба правого захисника. Ось і припустили, що Федецький може вирішити цю проблему (проблема на правому захисті "Дніпра" виникла після того, як Самуеля Інкума відсторонили від тренувань з основним складом – Авт.). Якби була така ситуація, що я веду переговори з "Дніпром", я би про це відверто вам сказав. А це лише чутки.

- Які емоції викликають такі чутки? Вони вас дратують чи, навпаки, вселяють радість та оптимізм, мовляв можна змінити клуб і отримати ігрову практику?

- Я просто здивований, що, виявляється, в Україні є люди, які знають більше за мене. Не вірю в таке. Не може такого бути. Це футбол, таке життя. Сьогодні ти в одній команді, завтра – в іншій. Але це неправильно розповсюджувати новини, які не мають під собою грунту. Таке враження, що журналісти більше не мають про що писати.

- Дуже часто журналісти пишуть про можливі трансфери, які пізніше справді відбуваються. Згадаймо перехід Дмитра Чигринського до "Барселони", який дуже довго мав статус чуток…

- Все може бути, бо це футбол. Але зі мною ситуація інша. Ніхто з "Дніпра" не пропонував мені перейти.

- Якщо надійде пропозиція, ви її розглянете всерйоз?

- Я не хочу забігати наперед. Буде пропозиція від "Барселони" чи "Мілану", також можна її розглянути. Наразі ми говоримо про віртуальні речі. Не все залежить тільки від мене. Мають бути згодні три сторони: "Шахтар", "Дніпро" та я. Нічого не вийде, якщо одну з цих сторін щось не влаштує. До переговорів справа ще не доходить. Тому зараз я гравець "Шахтаря".

- Коли ви переходили в "Шахтар", то запевняли, що не підете в оренду в жоден клуб. Ви не змінили своєї думки - якщо переходити, то тільки по контракту?

- У плані викупу? Можливо, так. Мені ж уже 27 років. Я ще не старий, але це не вік ходити по орендах. Хочеться стабільності й осісти на надійному місці. Наразі в "Шахтарі" є спокій. Я працюю, тренування мені подобаються, жодних проблем.

- Ви сидите на лаві запасних. Вас не влаштовує таке становище?

-Який гравець може бути задоволений тим, що він не грає? Більшість таким невдоволені. Але я розумію, яка конкуренція в "Шахтарі" і яка конкуренція була в "Карпатах". Наразі це вищий рівень. Хочеться спробувати себе на такому високому рівні, бо довго до нього йшов. Тільки час покаже, чи вдасться мені закріпитися в основі "Шахтаря".

- Сім турів без ігрової практики. Цей факт не викликає паніки?

- Ні, я зберігаю абсолютний спокій! Тим паче, що перші чотири чи п"ять турів я пропустив,бо проходив реабілітаційний період. Все-таки був травмований і пропустив частину тренувальних зборів "Шахтаря". Мене прооперували, і лише недавно я набрав оптимальної форми. Я не така людина, аби панікувати. Розумію, що є сильніші за мене гравці. Не опускаю і працюю над тим, щоби бути сильнішим за інших.

- Ви не шкодуєте, що пішли з "Карпат"?

- Ні, чого шкодувати? У мене закінчилася оренда. "Карпати" не робили кроків, аби продовжити співпрацю.

- Дніпрянин Віталій Мандзюк якось сказав, що Хуанде Рамос пояснює підопічним причину, чому вони не потрапили в основний склад. А як Мірча Луческу? Він щось каже вам про причини вашого становища?

- Кожен тренер має свій метод співпраці з футболістами. Луческу також кожної гри змінює склад. З"являється три, чотири чи навіть п"ять нових виконавців. Так, здебільшого це люди атаки. Думаю, тренерам не варто пояснювати підопічним, чому вони не грають. Ми ж професіонали і самі повинні розуміти всі недоліки своєї гри. Наше завдання – працювати так, щоб ноги ледве виносити з тренування. А тренер все бачить і робить свої висновки.

Розмовляв Петро Оплів