УКР РУС

Федецький: Кучер не мав права так поступати

19 листопада 2011 Читать на русском

Ексклюзивне інтерв'ю сайту "ФУТБОЛ 24" одного з лідерів "Карпат".

Гравець львівських "Карпат" та національної збірної України Артем Федецький на розмову із сайтом "ФУТБОЛ 24" про останні спаринги "синьо-жовтих" погодився за однієї умови – тему його особистої гри не піднімати. Мовляв, зі своєю грою я разом із тренером розберуся. На інші питання Федецький охоче відповів.

- Артеме, збірна Австрії виявилася не таким простим суперником, як дехто очікував?

- Більшість гравців збірної Австрії виступає в німецькій Бундеслізі. Та і модель гри команд Австрії та Німеччини дещо схожа. Тому ми відразу налаштовувалися на важкий матч. В принципі, так і сталося. На щастя, нам таки вдалося вибороти перемогу у дебютному матчі на "Арена-Львів".

- Після гри, коментуючи вилучення Кучера, Олег Блохін заявив, що австрійці провокували наших футболістів…

- Це бачив на власні очі. Ось і в тому епізоді, в результаті якого вилучили Кучера, Арнаутовіч зумисне вдарив Ракицького. В будь-якому випадку Кучер не мав права так чинити. Він піддався емоціям.

- А як ще провокували австрійці? Удари ззаду, плювки, про які говорив Олег Блохін, були?

- Так, були. Мабуть, у них така тактика ведення брудної гри. Просто потрібно стриманіше на це реагувати і все буде гаразд.

- Як гадаєш, Німеччина один із головних фаворитів чемпіонату Європи?

- Не знаю, чи один із головних, але те, що німці претендуватимуть на нагороди Євро-2012 це однозначно. Взагалі, фаворитів багато. Ті ж іспанці, голландці. Бачив спаринг німців із командою Нідерландів. Бундестім повністю переграв суперника. Але це ще не означає, що голландці не є фаворитами Євро. До початку турніру ще багато часу, ця команда має ресурс для покращення гри. Зрештою, на Євро-2012 може вистрілити будь-яка команда. Ще свіжі спогади про те, як збірна Греції сенсаційно виграла чемпіонат Європи. Так що поділ на фаворитів і аутсайдерів є дуже умовним.

- Артеме, тобі доводилося грати у збірній під керівництвом Мирона Маркевича, зараз тебе залучає у "синьо-жовту" команду Олег Блохін. Які відмінності у роботі цих двох фахівців?

- Гравцеві не коректно порівнювати роботу тренерів. Можу лише сказати, що і Олег Блохін і Мирон Маркевич є дуже кваліфікованими фахівцями. Звісно, у кожного є власне бачення тактики чи тренувального процесу. Кожен намагався добитися позитивного результату і шукав до нього свій шлях.

- Склад корзин перед жеребкуванням Євро-2012 уже вивчав?

- Ні, не вивчав. Марна це справа дивитися на корзини і передбачати з ким нам грати в одній групі. Зрештою, і значення не має з ким грати. З усіма потрібно якомога краще виконувати свою роботу.

- Збірна України разом з поляками, іспанцями та голландцями у першій корзині. У другій корзині німці, італійці, англійці та росіяни. Як гадаєш, із цього квартету для "синьо-жовтих" найбажанішим суперником є команда з Росії?

- Просто не буде ні з ким. А з росіянами мені особисто хотілося б зіграти.

- А чому саме з росіянами?

- Матчі українців із росіянами завжди викликають підвищений інтерес. Це завжди так було. Впевнений, якщо ми на Євро-2012 потрапимо в одну групу з командою Росії, ажіотаж буде неймовірним.

- Артеме, наостанок хотів запитати про те, якому клубу ти належиш. Влітку цього року керівництво "Карпат" заявляло, що володіє 100 відсотками економічних прав на тебе і згоди про продовження тобою виступів за львівську команду в "Шахтаря" питати не зобов’язана. Але потім зясувалося зворотнє…

- В мене орендний контракт із "Карпатами", а основна угода із "Шахтарем". А як і про що клуби між собою домовлялися, нехай вони самі з’ясовують. Моя справа не велика – виходити на поле і виконувати тренерські настанови.

Розмовляв Андрій Захарчук