УКР РУС

Федецький: Із "Шахтаря" мене привітав тільки Девіч

1 вересня 2012 Читать на русском

Ще у першій половині тижня Артем Федецький заперечував можливість свого переходу в "Дніпро". А у п'ятницю, 31 серпня, він поставив підпис під контрактом із дніпропетровським клубом. В інтерв'ю сайту "Футбол 24" Федецький пояснив, чому він таки змінив команду.

- Керівництво "Дніпра" вийшло на "Шахтар" із пропозицією продати мене, - каже Артем. - Після того, як я про це дізнався, мав розмову із керівниками "гірників". Ми дійшли спільної думки, що мені варто перейти в "Дніпро".

- Цього тижня в інтерв'ю "Футбол 24" ви казали, що нічого не знаєте про інтерес до своєї персони з боку "Дніпра", мовляв, журналісти не мають більше що писати, і поширюють неправду…...

- Так, було таке. Розумієте, спершу усе було на рівні чуток. В мене не було конкретної інформації. Усе вирішилося учора-позавчора.

- З Хуанде Рамосом спілкувалися перед підписанням контракту? Іспанець не підкупляв обіцянкою місця в основі?

- Жоден тренер не може наперед пообіцяти місця в основі. Усе залежить від самого футболіста, від його роботи на тренуваннях і, відповідно, його форми. Якщо гравець буде в оптимальних кондиціях, то наставник собі не ворог і обов'язково випускатиме його на поле.

Хочу сказати, що потрапив у сильну команду. Зараз "Дніпро" в чемпіонаті України на третьому місці. Команда прогресує з кожним роком, додає. "Дніпряни" вийшли в груповий етап Ліги Європи, це дуже добре. Зізнаюся, хочу повернутися у національну збірну. У "Дніпрі", сподіваюся, зможу себе проявити і показати Олегу Володимировичу Блохіну, що гідний виклику в "синьо-жовту" команду. І дуже добре, що в "Дніпра" хороші амбіції.

- А з Хуанде Рамосом вже відбулася розмова?

- Ні, ще не встигли поспілкуватися.

- Ви можете дебютувати за "Дніпро" в недільному матчі із "Ворсклою"?

- Зараз саме їду з Донецька в Дніпропетровськ. Учора був в Дніпропетровську, підписав контракт. А потім поїхав за формою. Сьогодні приєднаюся до своєї нової команди і буду готуватися до гри із Полтавою.

- Із тепер уже колишніми партнерами по "Шахтарю" попрощалися?

- Ні, не встиг нікого побачити. По телефону мене привітав тільки Марко Девіч, побажав удачі. З іншими, думаю, ми ще побачимося або поспілкуємося по телефону.

- Артеме, влітку у вас були проблеми зі здоров'ям. Як зараз почуваєтеся?

- Зі мною все гаразд. Переніс операцію на пахових кільцях, але про неї вже встиг забути. Працюю в загальній групі, нормально почуваюся.

Розмовляв Андрій Захарчук