УКР РУС

Фаїк Болкіах – найбагатший футболіст світу, який виступає за дубль Лестера

9 січня 2018 Читать на русском

Півзахисник молодіжної команди Лестера Фаїк Болкіах не хапає зірок з неба, але при можливості міг би придбати усі клуби АПЛ.

Мессі? Роналду? Неймар? Ні, найбагатшим гравцем планети є хавбек дублю Лестера Фаїк Болкіах. 19-річний футболіст, який спробував свої сили у молодіжних командах Саутгемптона, Арсеналі та Челсі, божевільні статки у 15 млрд фунтів заробив зовсім не на футбольному полі.

Топ-10 гравців, які найбільше подорожчали за 2017-й рік

Племінник султана Брунею

Фаїк Болкіах став багатим, як тільки-но народився на світ. Його батько – принц Брунею Джефрі Болкіах, а дядько – султан Хассанал Болкіах. Якщо ви досі не розумієте, у якій країні править родина Фаїка, то відзначимо, що Бруней завдяки багатим запасам нафти і газу посідає одне з перших місць у Південно-Східній Азії за рівнем життя. ВВП на особу — 51 тисяча 600 доларів (станом на 2010 рік – прим.ред).

На фото: Фаїк Болкіах з власним тигреням

Фаїк народився у Лос-Анджелесі та має подвійне громадянство. Він міг спокійно виступати за збірну США, однак вирішив, що буде захищати кольори рідного Брунею. У свої 19 років він вже отримав капітанську пов'язку своєї збірної, і це зовсім не дивно...

На фото: Султан Брунею Хассанал Болкіах

Не підійшов Арсеналу та Челсі

Племінник султана Брунею розпочинав свою кар'єру у АФК Ньюбері, а у 2009 році перебрався в Саутгемптон. Фаїк затримався у таборі "святих" аж на чотири сезони, виступаючи за молодіжні команди, після чого потрапив на радар скаутів Арсенала. Однак ні "каноніри", ні їх вороги з південно-західного Лондона Челсі, куди Болкіах перебрався у 2014-му, не помітили у ньому достатніх задатків, щоб вирости у класного виконавця. Відтак вже у 2016 році Фаїк покинув Лондон та підписав 3-річний контракт з Лестером, де захищає кольори найближчого резерву "лисиць".

На фото: Фаїк зі своїм батьком

Не життя, а суцільна розкіш

За інформацією видання The Sun, батько Фаїка лише за 10 років своє роботи на посаді глави агентства з інвестицій Брунею заробив 15 млрд доларів. Однак це далеко не усі статки сім'ї гравця. Джефрі Болкіах начебто дозволяє собі витрачати по 35 млн фунтів на місяць, а в його колекції налічується вже 2300 автомобілів.

На фото: Кузен Фаїка зі своєю нареченою

У той час, як Фаїк присвячує свій час грі у футбол, його дядько проводить зустрічі з королевою Великої Британії.

Фаїк також може похизуватися тим, що Майкл Джексон дав приватний концерт йому та його сім'ї.

Хоча на футбольному полі Фаїк поводиться доволі скромно, а його суперники дуже рідко розуміють, з ким мають справу, у повсякденному житті 19-річний юнак не приховує своє любові до розкоші.