УКР РУС

Фартовий Кравець, майстер-клас для "Шахтаря". Підсумки 21 туру Бундесліги

15 лютого 2016 Читать на русском

"Штутгарт" Артема Кравця приголомшив третю команду чемпіонату, "Шальке" поступився у гостях "Майнцу" перед виїздом у Львів, а "Вердер" Скрипника втратив можливість піднятися із зони вильоту.

Із Кравцем "Штутгарт" непереможний

Українець Артем Кравець відіграв у матчі "свої" 20 хвилин і знову встиг прикластися до голу команди. Хоча цього разу Артем посприяв другому взяттю воріт "Герти" тим, що... махнув повз м'яч.

"Штутгарт" неочікувано переміг берлінців, що до гри підходили у статусі третьої команди Бундесліги. Цей тріумф продовжив переможну серію "швабів" до 5 матчів. Востаннє на таку серію клуб спромігся у 2010 році. А без поразок "Штутгарт" проводить уже сім матчів поспіль.

До того ж, Кравець і Ко залишилися єдиною командою чемпіонату Німеччини, що не втратила жодного залікового балу в 2016 році. Таке не вдалося навіть дортмундській "Борусії" та "Баварії".

Цікаво, що в голосуванні за звання "Гравець туру" на офіційному сайті Бундесліги впевнено лідирує партнер Артема Кравця й автор першого голу в ворота "Герти" - Серей Дьє.

Майстер-клас для "Шахтаря" від "Майнца"

Екс-динамівець Юнес Беланда вперше з'явився у стартовому складі "Шальке". І відразу результат - прем'єрний гол марокканця у Бундеслізі. Але цього виявилося замало для бодай нічиєї у грі з "Майнцем".

Господарі яскраво продемонстрували слабке місце "кобальтових" - правий фланг. Саме з цієї зони гравці "Майнца" створили ледь не всі небезпечні моменти біля воріт Фарманна. І саме після комбінації та подачі із зони Сане-Жуніора Баумгартлінгер забив переможний гол.

У першому голі захисники "Шальке" прогавили підбирання після подачі з кутового. Буссманн опинився абсолютно один на лінії штрафного майданчика і просто розстріляв ворота гостей.

Також варто відзначити активний пресинг футболістів "Майнца". І швидкий перехід в атаку.

В атаці "Шальке" намагається діяти флангами з подальшими прострілами в центр карного майданчика. І не обов'язково подачі мають бути верхові. Саме після прострілів низом "кобальтові" створювали свої моменти.

Після поразки на виїзді "Шальке" втратив місце в зоні Ліги чемпіонів, опустившись на 5 місце. Однак відстань до "Байєра" і "Герти", що йдуть третім та четвертою, лише 2 очки.

Скрипник не переграв свого 28-річного візаві

"Вердер" мав реальний шанс піднятися із зони вильоту. "Музики" Віктора Скрипника вдома приймали прямого конкурента у боротьбі за виживання - "Хоффенхайм". Тим паче, що гостей вивів на матч наймолодший тренер в історії Бундесліги - 28-річний Юліан Нагельсманн.

Та божевільної гри не вийшло. Команди у перші 15 хвилин обмінялися голами й на цьому зупинилися. Не допомогло команді українського тренера й вилучення на 77 хвилині. У підсумку "Вердер" залишився на 16 сходинці в зоні перехідних матчів. Та відстань до рятівного 15 місця "музики" скоротили до 1 бала.

Повернення "Байєра" у трійку лідерів

У матчах лідерів, окрім несподіваної поразки "Герти", варто відзначити виїзну перемогу "Байєра". Саме звитяга над "Дармштадтом" повернула "фармацевтам" третю сходинку.

"Баварія" в гостях розібралася з "Аугсбургом". А Хосеп Гвардіола присвятив перемогу травмованому Бадштуберу. Черговим дублем у матчі відзначився Роберт Лєвандовскі. Дортмундська "Борусія" завдяки чудовому голу Мхітаряна мінімально перемогла останню команду Бундесліги - "Ганновер".

Дмитро Майстренко, Футбол 24