УКР РУС

Фартові рукавички Фаворова, перервана серія "Шахтаря" та ще 5 особливостей 15 туру УПЛ

21 листопада 2016 Читать на русском

"Футбол 24" відзначає 7 вартих уваги фактів і особливостей, які мали місце в матчах 15-го туру української Прем'єр-ліги.

1. Українізоване "Динамо"

Реалії нинішнього чемпіонату України вже давно змушують клуби все більш активно користуватися послугами вітчизняних гравців, проте "Динамо" і "Шахтар" зазвичай мають декількох легіонерів в основі. В матчі ж зі "Сталлю" кияни показали взірець українізованого складу топового клубу УПЛ – одразу 10 гравців з українським паспортом з'явилися з перших хвилин на полі "Олімпійського", а єдиним легіонером виявився нещодавній порушник закону Домагой Віда. У другому таймі з'явився також Жуніор Мораєс.

Ярмоленко: Для "Динамо" немає другого місця

2. Довгоочікувана перемога "Дніпра" імені Лучкевича

8 турів поспіль дніпряни не могли здобути перемогу в чемпіонаті. До матчу з "Ворсклою" "Дніпро" здобував перемогу ще влітку (26 серпня підопічні Михайленка переграли "Зорю" із рахунком 2:0). Окремо хотілося б відзначити повернення в склад Валерія Лучкевича, який записав на свій рахунок один із голів у матчі. Правий захисник дніпрян відновлювався після травми, якої зазнав ще в серпні, а повернення відзначив ось таким приємним чином (відео голів і огляд матчу).

Михайленко: Задоволені, що Лучкевич після травми відзначився голом

Тріумф "Дніпра" на виїзді з полтавською "Ворсклою" має неабияке значення для команди, адже вона відчайдушно змагається за право залишитися в еліті, після того, як стосовно клубу були застосовані санкції у вигляді знятих очок. Залишається лише дивуватися, звідки у гравців "Дніпра" беруться сили і бажання виборювати очки, зважаючи на нестабільне фінансування, яке за останній час вже стало "фірмовим знаком" клубу.

Ротань: Якщо братимете інтерв'ю в Коломойського, то передавайте привіт

3. Фонсека в "кращих традиціях" Луческу

Напевно, важко знайти тренера, який жалівся б на суддівство більше за екс-наставника "Шахтаря" Мірчу Луческу (хіба що, В'ячеслав Грозний і Віталій Кварцяний могли б з ним позмагатися). З приходом португальського наставника в "Шахтар" закидів на адресу арбітражу зі сторони "гірників" відчутно поменшало, проте матч 15-го туру з "Карпатами" змусив мимоволі згадати часи, коли Луческу "проходився" по суддям до, під час та після гри. Фонсека не приховував свого розчарування суддівством Сергія Бойка, сперечався з ним впродовж поєдинку, а вже по завершенню матчу публічно заявив про те, що "Шахтарю" заважала грати робота суддів:

"Чесно кажучи, я намагаюся ніколи не говорити про суддівство. Але я не дурень, і не другий день у футболі. Прекрасно розумів, що відбувалося в цьому матчі, як і в інших. Дуже легко давати пенальті у ворота "Шахтаря". Дуже легко давати жовті картки "Шахтарю" – ми втратили трьох гравців на наступний матч. Нам обрізали атаки. Я вже прекрасно зрозумів, що тут відбувається. Ми прекрасно зрозуміли, що доведеться грати проти всіх. Але прошу вас – не робіть з мене дурня."

Фонсеку потрібно було відправити на трибуни, – екс-арбітр ФІФА

4. "Зоря" відпускає "Динамо"

Луганчани починають потроху збавляти оберти у боротьбі з київським "Динамо" за другу сходинку в таблиці чемпіонату. У драматичному матчі з двома вилученнями команда Юрія Вернидуба поступилася в доданий час "Олександрії". Поразка віддалила "Зорю" від омріяного місця в зоні Ліги чемпіонів на 3 очки, і тепер луганчани мусять наздоганяти "Динамо", якщо все ще хочуть претендувати на срібні нагороди чемпіонату.

Вернидуб: Легше поміняти тренера, адже він один, а футболістів багато

5. "Підківка" на щастя для "Карпат" і перервана серія "Шахтаря"

Голкіпера "Карпат", у певному сенсі, можна назвати героєм туру, принаймні, серед воротарів. Зусиллями Романа Підківки "Карпати" ледь не відібрали очки в "Шахтаря". Голкіпер раз у раз демонстрував дива реакції, парирував небезпечні постріли "гірників", ну а вершиною його гри став відбитий 11-метровий Даріо Срни. До того ж, донеччани вперше з вересня 2013 року не змогли реалізувати пенальті в ігровий час – в цю серію, яку перервав Даріо Срна, увійшов 31 точний удар з точки у всіх офіційних турнірах.

На жаль, воротареві не вдалося зберегти ворота "Карпат" сухими і 2 пропущені м'ячі таки принесли перемогу "Шахтарю", проте гравці донеччан надовго запам'ятають самовіддані дії Підківки.

Підківка розповів, завдяки чому відбив пенальті від Срни

6. Оновлений антирекорд відвідуваності "Динамо" в УПЛ

Разом із позитивною тенденцією українізації складу "Динамо", "Олімпійський" зустрічає все меншу кількість бажаючих підтримати команду Сергія Реброва. На матчі 15-го туру УПЛ зі "Сталлю" були присутні 4186 вболівальників. Це є черговим антирекордом "біло-синіх" в чемпіонаті України. Поперднім матчем із найнижчим показником відвідуваності був поєдинок проти "Карпат" у 13 турі УПЛ – 5118 глядачів.

Така "увага" мешканців і гостей столиці до домашніх ігор чемпіона України змушує замислитись керівництво клубу, адже утримувати багатотисячний НСК "Олімпійський" заради 4-5 тисяч глядачів стає все більш нелогічно.

Ребров: 4 тисячі глядачів – це ненормально для домашнього матчу "Динамо"

7. Рукавички Фаворова "на фарт"

Чого лишень не побачиш і не почуєш на матчах УПЛ, що не гра то сюрприз. Ось, наприклад, форвард "Зірки" Артем Фаворов вийшов на матч з "Волинню" у рукавичках із символікою "Оболонь-Бровар". Про причини використання Артемом екіпірування клубу Першої ліги можна лише здогадуватися.

Тут є декілька варіантів: в "Зірці" гравців не забезпечують на належному рівні необхідним одягом, тож доводиться користуватися "запасами" з колишніх клубів; Фаворов ностальгує за часом, проведеним в складі "Оболоні"; ну і нарешті, варіант третій форвард має власний талісман у вигляді рукавичок із символікою "броварів", завдяки якому грає краще. Останній варіант, до речі, виглядає найбільш реалістичним, адже у матчі з "Волинню" Фаворов відзначився голом і гольовою передачею, а його команда перемогла. За таку гру керівництво "Зірки" може не лише рукавички, а й футболку іншої команди дозволити.

На перемогу "Зірки" над "Волинню" до матчу було поставлено 50 тисяч доларів

Хто ви з олігархів українського футболу? Тест від "Футбол 24"

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу