УКР РУС

Фан-зона. Стрільба у Мадридському дербі, сербський "Беркут" за роботою, камради "Шахтаря" у Чехії

29 лютого 2016 Читать на русском

"Футбол 24" оглядає діяльність європейських (і не тільки) ультрас за останній тиждень, особливу увагу приділивши Вічному дербі між сербськими "Партизаном" і "Црвєною Звєздою", де горіло все, що трапилось під руку.

Сербія

У суботу пройшло ювілейне, 150-те Бєлградське (або ж Вічне) дербі. "Партизан" приймав "Црвєну Звєзду" і поступився 1:2. Проте, як і зазвичай, футбол відійшов на другий план, основна ж увага була зосереджена на двох антагоністичних торсидах, які люто ненавидять одна одну. Кількість піротехніки вкотре шокувала. А в акабів не бракувало роботи, вони "пакували" всіх без розбору - і "гробарів", і "звєздашів".

Боснія і Герцеговина

У сусідній Боснії сараєвський "Железнічар" приймав "Широкі Брієг". Тут обійшлося без атмосфери ненависті. Все-таки у "залізничників" запеклий ворог інший - "Сараєво". У цьому ж матчі перед стартовим свистком футболістів розігріли ультрас, які злагоджено співали із місцевим рок-гуртом. Це треба бачити!

Ліга Європи

Багатим на трабли став вечір четверга, коли по всій Європі гралися повторні матчі 1/16 ЛЄ. Ну, приміром, фанати "Марселя" спробували погромити затишні вулички Більбао, за що потім отримали кийками по хребтах від місцевих копів.

Напружено було в Італії, куди приїхали "Галатасарай" і "Вільярреал" на матчі із, відповідно, "Лаціо" та "Наполі". У Римі турки почувалися дуже вільно, майже як вдома, дозволивши собі ображати клуб-суперник.

Траблмейкери "Наполі" готові до прийому "Субмарини".

Розлючені фанати віденського "Рапіда" повісили відверто хамський банер на матчі-відповіді із "Валенсією". До честі "кажанів" вони знову провчили австріяків: після іспанських 6:0 забили ще чотири голи у Відні.

Численна армія фанатів дортмундської "Борусії" чемно пройшла маршем у напрямку арени "Драгау".

Злагоджене мереживо барвистих стягів у секторах "Базеля", яке ми тепер побачимо ще й в 1/8 фіналу.

Німеччина

Фанати "Баварії" на виїзді у Вольфсбурзі. Мюнхенському гранду якраз виповнилося 116 років.

Гадаєте, це сектори арени у Дортмунді? А от і ні. Так підтримують "Динамо" (Дрезден) в матчі із кьольнською "Фортуною". Це, до речі, третя Бундесліга.

Чехія

Ультрас "Баніка" з Острави у Празі, на матчі проти "Славії". Зверніть увагу, що вони активно використовують у своїй символіці шахтарські молоти. Ще б пак, індустрія Острави тісно пов'язана із вугіллям.

Іспанія

Головною подією іспанського вікенду стало Мадридське дербі "Реала" та "Атлетіко". Перед матчем на вулицях столиці було небезпечно і навіть лунали постріли.

Англія

Фани "Ліверпуля" тренують голосові зв'язки перед матчем за Кубок ліги із "Ман Сіті".

А це вже чіткий поділ на трибунах помпезного "Вемблі".

Копа Лібертадорес

Ось так у Колумбії приймали "Бока Хуніорс". Арена "Депортіво Калі" потопала у клубних зелено-білих кольорах, а ультрас підняли грандіозну аплікацію із зображенням капітана своєї команди Андреса Переса.

Бонуси

Використані матеріали It's an ultra life, Revista Super Hincha, Ultras Tifo.

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter

Фан-зона. Слем у Луцьку, "Лех" проти "червоного стерва", севільська фанатка топить за Коноплянку