УКР РУС

Фан-зона: Синя хунта, смерть на московському дербі і кривавий махач у Карлсруе

26 жовтня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" розповідає і показує, як шизіли фанати в різних містах Європи під час минулого вікенду.

Банкрутство "Парми" було однією з провідних тем наприкінці сезону 2014/15. Іменитий клуб перевели у Серію D. Проте фанати не відвернулися від "хрестоносців" і продовжують красиво підтримувати їх навіть на дні футбольної ієрархії Апеннін.

У маленькій Словаччині фанатський рух жевріє навіть у сьомому дивізіоні. Ультрас клубу "Поважска Бистріца" закликають чи то футболістів, чи то керівників клубу: "Поверніть нам футбол".

У другій німецькій Бундеслізі перетнулися "Карлсруе" та "Кайзерслаутерн". Господарі перемогли - 2:0, а приїжджі фанати зійшлися у насичених кулачних боях із поліцією.

Дванадцятий тур чемпіонату Бельгії надовго запам'ятається матчем у Шарлеруа між місцевим клубом і "Стандардом". Господарі спробували налякати льєжців страхітливим полотнищем.

Натомість гості відповіли піротехнічною атакою, закидавши поле фаєрами. На їх фоні львівські ультрас, які нещодавно перервали поєдинок між "Карпатами" і "Ворсклою" - це звичайні студенти, що переплутали стадіон із бібліотекою.

В Австрії на поєдинку "Рапід" - "Аустрія" ультрас господарів натякнули мігрантам із гарячих точок, що вони у Європі - небажані гості.

У Салоніках на матчах ПАОКа "смалять" практично в будь-якій частині арени "Тумба". А приїзд столичного "Панатінаїкоса" - це додатковий стимул показати себе в усій красі. Верховодами виступили члени бригади Gate 4, про яку ми вже колись писали.

Ліга 1. "Лілль" - "Марсель". Панорама, від якої перехоплює подих.

На матчі "Ліон" - "Тулуза" "ткачі" пригадали головних легенд в історії клубу.

А тут - модульне шоу перед початком величного Лісабонського дербі "Бенфіка" - "Спортінг".

"No pyro - no party", - переконані найактивніші саппортери "Санкт-Паулі" на матчі з "Фрайбургом".

Фанати "Селтіка" ведуть перманентну боротьбу із шотландською поліцією. Матч проти "Данді Юнайтед" пройшов під лейтмотивом "Підтримка команди - не злочин".

Стамбульське дербі між "Фенербахче" та "Галатасараєм" - це гарантія масштабного креативу на фанатських секторах. На правах господарів відзначилися, насамперед, "канарки".

Пристрасть фанатів "Аяксу" після одного з голів у ворота "Вітесса". За господарів асистом відзначився наш Денис Олійник.

Ультрас московського "Динамо" лякали армію "Спартака" смертю. А ведучий "Динамо ТВ" навіть відміряв одному із "м'ясних" кілька соковитих подач.

А це - суто український креатив. Друга ліга, "Верес" - "Скала". Бравісімо!

Тіфозі "Тернани" нацьковують потвору на гостей із Перуджі. Їх команді це не допомогло - програла 0:1. Зате плюсуємо за масштаби і свіжість думки :)

"Црвєна Звєзда" - "Войводина". Провідній фірмі бєлградців - "Деліє" - досі дошкуляє відділене Косово. Двоголовий орел завжди був символом імперських амбіцій.

Арена "Ататюрк", на якій грає турецький "Бурсаспор", під час матчів нагадує киплячий казан. 

Хунта - це не лише військова диктатура, а й назва бригади ультрас болгарського клубу "Черно Море" із Варни. На матчі проти софійського "Левскі" "Синя хунта" подбала про цікавий кадр.

Ми досі не згадували про сусідів із Польщі, а там також є на що подивитися. Причому, не лише в елітному дивізіоні. Наприклад, "Арка" зі "Стомілом" зіграли в рамках першої ліги (другий за значенням ешелон). Ось яскравий екземпляр із фан-сектора "Арки".

Натомість голкіпер "Стоміла" став подвійним героєм матчу. Він не лише зберіг ворота на замку, а ще й захистив розу, причеплену до сітки своїх володінь, від посягань відчайдушного фаната "Арки". Горе-злодію навіть трохи перепало від кулаків у рукавичках.

А це вже Екстракляса. Кулак кібіців "Ягеллонії" погрожує краківській "Віслі".

Ібра і компанія повністю задовольнили фанатку ПСЖ перемогою над "Сент-Етьєном". Кралечка каже: Merci!

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter