УКР РУС

Фанати Польщі можуть влаштувати провокації під готелем збірної України на Євро-2016, - голова охорони збірної України

29 березня 2016 Читать на русском

Очільник охорони збірної України Олександр Загородній розповів про заходи безпеки на Євро-2016.

"Щодо охорони збірної на виході з аеропорту команду зустрінуть французькі поліцейські, яких закріплять за Україною. Автобус постійно будуть супроводжувати як мінімум дві машини. Крім цього приймаюча сторона нам виділила двох осіб, що відповідають за безпеку, вони завжди будуть перебувати з командою, в тому числі і в автобусі. Один - для взаємодії з УЄФА і другий - співробітник жандармерії. При цьому будуть і українські співробітники охорони.

Який матч нашої збірної потенційно найбільш неспокійний? Ми всі прекрасно знаємо польських уболівальників. Згадати хоча б нещодавній приїзд до Києва "Легії", організацію "махачів"... Грати належить в Марселі, неподалік від місця розташування збірної України. І ми не виключаємо, що, наприклад, до готелю з нашими футболістами цілком можуть приїхати фани польської команди з метою якоїсь провокації.

В поліції пообіцяли, що простежать за тим, хто захоче проживати в готелі. І адміністрація буде намагатися не селити мешканців з країн, з якими збірна України зіграє в турнірі - німців, поляків чи північноірландців. Це стосується оперативних питань, які на себе бере приймаюча сторона.

Ризики є завжди, але ми знаємо, як діяти в разі чого, і якщо говорити про якісь позаштатних ситуаціях, то ми до цього готові більше, ніж та ж Франція чи Бельгія", - відзначив шеф охорони збірної України.

УЄФА відкидає можливість проведення матчів Євро-2016 без уболівальників