УКР РУС

Фанати "Ман Сіті" закликають УЄФА скасувати дискваліфікацію НСК "Олімпійський"

15 грудня 2015 Читать на русском

Фанати "Манчестер Сіті" висловили своє обурення неможливістю потрапити на перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти "Динамо" через дискваліфікацію НСК "Олімпійський".

"Уболівальники "Ман Сіті" знову скривджені, однак на нашому місці могли бути будь-які інші фанати. УЄФА роками вмивав руки, маючи справу з расизмом на європейських стадіонах. Бан невинних фанів не є відповіддю. У 70-х та 80-х роках в Англії ми не зачиняли цілі стадіони, ми просто забороняли вхід окремим особам.

"Коли зачиняють цілий стадіон, провокатори відчувають, що вони чогось досягнули. Це, власне, надає їм популярності. Те, що робить УЄФА - не вирішує проблеми. Чиновники УЄФА мають вилізти з-під ковпака і почати розмовляти із групами уболівальників", - цитує заяву представника фан-руху "Ман Сіті" 1894 Group "Herald Scotland".

Крім цього, фанати англійського клубу згадують сезон-2014/15, коли вони через аналогічні причини не змогли потрапити на матч групового етапу Ліги чемпіонів проти ЦСКА у Москві (2:2).

Нагадаємо, що УЄФА покарав "Динамо" двома домашніми поєдинками у єврокубках при порожніх трибунах через бійку на матчі проти "Челсі".

Згодом, президент "Динамо" Ігор Суркіс заявив, що київський клуб подасть апеляцію на це рішення та спробує добитись тільки одного матчу без глядачів.