УКР РУС

"Фахівець з "чортів", "баранів" і "безголових": журналіст відповів на резонансне інтерв'ю Селезньова для "Футбол 24"

11 вересня 2018 Читать на русском

Інтерв'ю "Футбол 24" з нападником збірної України Євгеном Селезньовим викликало резонанс та полеміку серед ЗМІ.

Що сталося?

Перед матчем Україна – Словаччина "Футбол 24" записав обширне інтерв'ю з Євгеном Селезньовим. Ми, зокрема, поцікавились у форварда, чи дійсно на тренуванні в Угерске-Градіште Андрій Шевченко промовив у його бік фразу, яка з'явилась на сторінці у Фейсбук шеф-редактора видання Dynamo.kiev.ua Олександра Попова.

"Шевченко поставив на місце? Той, хто це написав, – чистий чорт". Селезньов – про сильну Україну і хлопчика у спідниці

Фраза Шевченка до Селезньова, який, за словами журналіста, багато жартував, начебто була наступного змісту: "Західний менталітет? Я тобі скажу, що таке західний менталітет: це коли ти тренуєшся так, як граєш, і навпаки! Ось так, як зараз ви тренуєтеся, так ви завтра і зіграєте!".

Євген Селезньов у розмові з "Футбол 24" заперечив, що Шевченко намагався поставити його на місце та сильно обурився:

Той, хто це написав – чистий чорт. Я попросив дізнатись, хто це зробив. Якщо він мені попадеться на очі, я йому запотиличників надаю. Я йому просто надаю запотиличників. От побачите Андрія Миколайовича, запитайте його, якщо мені не вірите. А ось це чортисько, яке це написало… Що він поставив мене на місце, чи як? А є за що ставити?

Поясніть цьому безголовому, а він – дійсно безголовий, що перед матчами такого писати не можна. Тим паче, писати брехню. Чистий баран. Не забудьте так написати. Я поки його на власні очі не побачу, буде пішки на матчі збірної ходити, його не впустять у літак.

Слова Селезньова викликали значний резонанс, а журналіст, якому адресувались "теплі" слова вирішив дати публічну відповідь форварду збірної України.

Що відповів журналіст Селезньову

"Я відповідаю за кожне написане в цій статті слово. В тому числі, це стосується і фотографії Андрія Шевченка – вона дійсно була зроблена саме в той момент, коли він вимовляв наведені вище слова на адресу Євгена Селезньова. Зроблю акцент і на тому, що я не порушував ніяких правил для ЗМІ, які стосуються відвідування і роботи на відкритих тренуваннях, перебуваючи в тих зонах, в яких мав повне право перебувати, і виконуючи ті дії, які дозволені УЄФА. Нарешті, повторюся, що вищенаведений текст я опублікував у своєму Фейсбуці, і тільки там.

Гавкати у відповідь, наприклад, "Сам тунець!" – це, як мінімум, перебувати за рамками того, як мене в цьому житті виховували. Тому на все ось це – "чистий чорт", "баран", "безголовий" – мені сказати просто нічого. Крім як з жалем визнати, що мова йде про гравця національної збірної України, про обличчя нашої країни. Нехай з цим розбирається тренерський штаб збірної, керівники. Якщо захочуть, звичайно.

Але у всьому цьому високо інтелектуальному формулюванні Селезньова є речі, на які необхідно відреагувати. Мова про це висловлювання: "Поки не попадеться мені на очі, буде пішки на матчі збірної ходити, його не впустять в літак".

Селезньову навіть і невтямки, що у відрядження на матчі Чехія – Україна і Україна –Словаччина я їздив самостійно, на своєму персональному автомобілі, тобто без потрапляння в літак, в який "мене не впустять". І мені абсолютно все одно, пустять мене в цей літак чи ні (...)

Ну гаразд. Ну, посміявся я. Ну, посміялися зі слів Селезньова всі ті, хто знав, що на матчі збірної я відправився самостійно. Головне в цьому висловлюванні інше! По суті, Селезньов дав зрозуміти, що будь-який український журналіст матиме можливість працювати на виїзному матчі збірної України тільки в тому випадку, якщо його "пустять в літак". Мовляв, або в літаку зі збірною, або... пішки!

І ось це вже є проявом неповаги до українських ЗМІ і приниженням не тільки мене, а й фактично всіх спортивних журналістів України. Хочеться сподіватися, що серед тих, хто прочитав дані рядки, знайдуться ті, які донесуть цьому легендарному нападнику, що в нашій країні вистачає самодостатніх журналістів і ЗМІ, які в змозі без "потраплянняв літак" працювати на місці події! І, зокрема, на матчі Чехія – Україна я був не єдиним журналістом, хто дістався туди самостійно!

При цьому непогано б нагадати Селезньову, що він сам не потрапив би в згаданий ним літак, якби не травмувався нападник київського Динамо Артем Бєсєдін. Нагадаю, спочатку на матчі Чехія – Україна і Україна – Словаччина фахівець з "чортів", "баранів" і "безголових" залучений не був – виклик в збірну України він отримав лише після того, як національна команда втратила Бєсєдіна.

Ну і для завершення. Щодо фрази Селезньова: "перед матчами такого писати не можна". Перш за все: я, ось, забув запитати у Селезньова, що мені можна писати в своєму Фейсбуці! Крім того, якщо мені пам'ять не зраджує, цей футболіст відомий, в тому числі, ще й тим, що дуже бурхливо реагує на те, коли вболівальники дають йому поради, як треба грати у футбол, як треба було діяти в тому чи іншому епізоді. Ну так от, непогано б пану Селезньову донести і те, що журналісти теж якось самі розберуться, що їм можна писати, а що – ні. Як мінімум, ті, які працюють на матчах без "потрапляння в літак"!", – зазначив Попов.