УКР РУС

ФА Англії погодила свій аналог "Правила Руні"

9 січня 2018 Читать на русском

Англійська Футбольна асоціація внесла антидискримінаційні поправки в процедуру відбору кандидатів на посади тренерів збірної різних рівнів.

ФА Англії у майбутньому при виборі нового наставника національної збірної, а також команд різних вікових категорій, зобов'язалась включати до списку претендентів одного темношкірого, азіата чи представника іншої етнічної меншості, якщо він відповідатиме заявленим критеріям. Про це повідомляє The Guardian.

Подібне правило діє в американській Національній футбольній лізі. Там воно відоме, як "Правило Руні" завдяки своєму ініціатору, президенту Піттсбург Стіллерс Дену Руні. У НФЛ вимога стосується посади менеджера клубу – мінімум один із кандидатів на цей пост повинен бути представником етнічної меншини.

Система VAR вперше в Англії – як пройшов історичний дебют на матчі Брайтон – Крістал Пелас

У Англії ж правило стосуватиметься не тільки тренерів збірних, а й інших посад у національних командах і навіть у самій Футбольній асоціації.

"ФА хоче стати відкритішою для всіх і бути представником якомога ширшого кола людей, які займаються футболом", – розповів виконавчий директор організації Мартін Гленн.

Керманичами чоловічих збірних Англії усіх вікових категорій завжди були лише білі спеціалісти, а в АПЛ наразі лише один тренер є темношкірим – наставник Брайтона Кріс Х'ютон.