УКР РУС

АПЛ: Евертон красиво врятувався від історичного фіаско – Забарний не розбив серце Миколенку, чемпіон Англії 2016 вилітає

28 травня 2023 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Евертон обіграв Борнмут (1:0) у 38 турі чемпіонату Англії. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

Віталій Миколенко через травму не потрапив до заявки на вирішальний бій "ірисок" у боротьбі за виживання. Ілля Забарний зберіг місце в основі після доволі солідної гри проти МЮ. Матч, як і онлайн-трансляція Евертон – Борнмут, стартував о 18:30. Господарів влаштовувала виключно перемога, якщо Лідс та Лестер набрали б по 3 очки у паралельних зустрічах. "Вишеньки" гарантували собі збереження прописки в АПЛ, але мали непогані шанси піднятися вище у турнірній таблиці, що принесло б додаткові призові бонуси.

Евертон – Борнмут: онлайн-трансляція матчу АПЛ – Забарний у вирішальній битві для команди Миколенка

Потрійну стіну оборони виставив Дайч. Так ніби Евертон влаштує нічия, якщо Лестер виграє, але це не так. Перша парочка ударів за Борнмутом. Уаттара і Лерма атакували штрафний – блок і вище. Гарні О'Ніл закликав до себе Забарного. "Іриски" починають втискати гостей поближче до їхніх воріт. Грей ефектно крутить у праву дев'ятку, мінімальний промах. Забарний виносить, підчищаючи зону правого центрбека. В екс-динамівця 21 точний пас із 22 за половину першого тайму.

Безліч пауз. Голкіперу "вишеньок" Траверсу купу часу надавали допомогу, перед тим були інші пошкодження. Схоже, нас чекає найдовший матч останнього туру АПЛ 2022/23. В обох матчах, які цікавлять фанатів Евертоні нічия 0:0, що продовжує життя в еліті ще як мінімум на сезон. Водночас Лідс уже горить Тоттенхему, але в команди Еллардайса і різниця м'ячів найгірша, тому вона найменше залежить від себе. Два топові моменти за участю Онана. Спершу опорник замикав подачу з лівого флангу ударом впритул – вище. Потім віддав класний перший пас, Ідрісса Гуйє поцілив під поперечину, але Траверс витягнув.

Ще одна дальн спроба Гуйє, знову воротар на місці. Забарний грав на межі фолу, снаряд прокотився по Іллі зовсім поруч з рукою, але це не пенальті. Тим часом розчаровано стихають трибуни, розгублено розкриває рота Дайч. Лестер забиває Вест Хему, тож Евертон, який досі ніколи не вилітав з АПЛ, опускається в зону вильоту. Рикошети приводять до випадкового удару Борнмута на стандарті – просвистіло поруч з дальньою стійкою. М'яч влучає у плече Забарного, фанати господарів усе б віддали за цей 11-метровий, але нічого там не було.

Привозить Тарковскі, Брукс знаходить ідеальний момент для Соланке, проте Міна блокує. Гості навіть цікавіше почали грати під завісу тайму. В Евертона вдвічі більше торкань у чужому штрафному, однак за очікуваними голами це виливається лише в незначну перевагу (0,49:0,34). Купа навісів могла, втім, завершитися голом. Гарнер гарно спіймав на ногу м'яч після виносу голкіпера, але Траверс встиг здійнятися на ноги і потягнути з-під поперечини. Борнмут трохи частіше володів м'ячем і пасував, зате в Евертона більше стандартів і 3:0 за влучаннями у площину воріт.

Відсутність Миколенка змусила переходити на схему 3-4-2 без чистих фулбеків, а голою фізичною міццю гостей не дуже злякати. Після серії повітряних дуелей Забарний зіткнувся з партнером по центру оборони і невдало скинув Грею, розстрільний удар якого дивом витягнув Траверс. А вже добити Ілля не дав, випередивши Онана. І все-таки Евертон відкриває рахунок. Онана відборовся на другому поверсі, Дукуре бахнув здалеку, Траверс вперше не виручив. Лестер то забив уже 2, але чемпіонів Англії 2016 це не рятує.

Мур пробиває, Пікфорд на пару з Коуді зупиняють снаряд ледь не на лінії воріт. Соланке намагається добити, але тільки встряє в сутичку з воротарем на рівному місці. Гра розбивається на паузи, "іриски" вже тягнуть час, тренер "вишеньок" намагається врятувати Лестер замінами. А б'є все одно частіше Евертон навіть у 30-хвилинному проміжку після забитого. Забарний намагається починати атаки, але на чужій половині нічого не клеїться в гостей.

Суддя компенсував аж 10 хвилин, продовживши страждання фанатів Евертона. Пікфорд виручив після гармати свіженького Віньї, який вийшов на заміну. "Іриски" намагаються огризатися. Забарний ледь не привіз, програвши боротьбу на чужій половині – Траверс потягнув. Лестер переміг Вест Хем, але Евертон рятується перемогою завдяки цьому шаленому пострілу Дукуре, який видав гру життя наприкінці сезону 2022/23.

МЮ взяв бронзу завдяки Фреду, Лестер і Лідс вилетіли з АПЛ, Ліверпуль влаштував прощальне шоу, Мудрик не вийшов >