УКР РУС

Евер Банега

22 вересня 2011
Автор: Орест Патер

Не так давно хтось, здається Чечо Батіста, відзначив, що Евер Банега - ідеальний партнер для Ліонеля Мессі у збірній Аргентини.

На противагу цій вельми цікавій тезі за підсумками вчорашнього протистояння «Барселони» та «Валенсії» можна сформувати іншу: Банега ідеальний суперник для Мессі у Примері. Вчора на "Местальї" Евер вкотре постав у всій своїй красі. Абсолютний та холоднокровний господар ситуації між штрафними майданчиками. Блискучий контроль м’яча. Що й спиною до воріт, що рухаючись вперед. Прекрасне взаєморозуміння із партнерами. Блискавичні рішення, які, можна легко здогадатись, приймаються ще задовго до того, як м’яч стане приватною власністю футболіста. Кинжальні та водночас абсолютно чисті підкати. Мессі іноді вдавалося перекласти м’яч із ноги на ногу та втекти від суперників, але коли цим суперником був Банега, шансів на прорив у каталонця практично не було. На фоні Банеги зовсім зник з поля зору Хаві, який по-справжньому "задихав" тільки в останній чверті поєдинку. Я насолоджувався грою Евера впродовж всієї гри і синхронно із Васілієм Уткіним одразу ж після останнього підкату аргентинця перед самісіньким фінальним свистком віддав вболівальницький приз гравця матчу саме йому. Якщо «десятка» «Валенсії» ще й останній пас нарешті відточить, то ціни йому не буде. Хоча і так матчі «ches», коли на полі Банега, хочеться дивитись навіть у повторі.

P.S. А от ідеальним партнером для Банеги навряд чи є Ліонель Мессі, а зовсім інша «десятка». "Десятка" у синьо-жовтій футболці та із підписом Roman на спині. Копа Лібертадорес 2007. Більше й писати нічого не треба. Заздрю тому, хто цю магію бачив на власні очі.