УКР РУС

Естерсунд – Зоря: анонс матчу Ліги Європи

23 листопада 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Ліга Європи. Група J, 5 тур. 23 листопада 2017 року. 20:00. Естерсунд, "Ямкрафт Арена". Арбітр: Кевін Блом (Нідерланди). Трансляція: "Футбол 1".

На перший-другий розрахуйсь! Перед вирішальними матчами у квартеті української команди склалася надзвичайно напружена турнірна ситуація. Усі чотири учасники мають шанси на те, щоб пробитися в 1/16 фіналу. В Естерсунда – 7 очок, у Зорі – 6, в Атлетіка – 5, у Герти – 4. Щільність приємно тішить око нейтрального вболівальника, але не нас. Навіть виїзна перемога у сьогоднішньому матчі ще нічого не гарантує підопічним Вернидуба, хоча, безперечно, максимально наблизить їх до мети.

Фаворити групи J, проваливши старт турніру, потихеньку надолужують згаяне. Напругу привнесли перемоги Атлетіка та Герти у минулому турі. Баски на власному полі дотиснули сенсаційний Естерсунд (1:0), а німці взяли реванш у Зорі (2:0). Це було три тижні тому.

Життя Зорі перед візитом у Швецію, як і завжди, було насиченим на події. Далеко не всі з них виявилися приємними. У чемпіонаті України – знову очкові втрати. Нічиєю із Олімпіком луганці можуть бути задоволені, адже по ходу матчу поступалися 0:2 і 1:3, проте в меншості зуміли забити ще 2 м’ячі, підтвердивши своє прізвисько “Мужики". Натомість із Вересом перемогу було втрачено через кричущу суддівську помилку, який не зафіксував фол проти Андрія Луніна.

Вернидуб: Я вважаю, що не можна зараховувати такі голи

Наслідки від зіткнення із форвардом Вереса могли бути значно серйознішими, якщо б удар у голову 18-річного голкіпера припав на сусідню ділянку. На щастя, все обійшлося і Лунін із ще 19-ма одноклубниками вирушив на Естерсунд. Зіграти зможе і Євген Опанасенко, який також мав проблеми зі здоров’ям, проте у вівторок вже тренувався в загальній групі. У лазареті Зорі залишаються Василь Прийма, Владислав Калітвінцев та Андрій Пилявський. Поза заявкою на матч опинився і Желько Любеновіч.

Тим часом для Естерсунда національна першість закінчилася ще 5 листопада – шведський чемпіонат відбувається за системою "весна – осінь". Амбіційна команда Грема Поттера не спромоглася на диво і фінішувала лише на 5-ій сходинці, пролетівши повз єврокубкову зону. Від чемпіона, Мальме, естерсундці відстали на 13 очок, а до "бронзи" забракло 3-х пунктів. Практично три тижні наші суперники не мають серйозної ігрової практики – тільки тренуються.

Такий стан справ – на користь Зорі, гравці якої, за логікою, повинні перебувати у кращому тонусі. А от негативом для нас можна назвати поле невеликої "Ямкрафт Арени" – воно штучне. Прикрий досвід Шахтаря і Динамо вказує на те, що призвичаїтися до такого покриття нашим командам непросто.

У першому колі Ліги Європи навіть нормальне домашнє поле "Арени Львів" не допомогло Зорі у двобої з Естерсундом. Тоді українці поступилися – 0:2.

"Суперник – дуже серйозний. Грамотно контролює м'яч. Має технічних гравців у своєму складі, які виходять в атаку через пас, – ділиться враженнями хавбек Зорі Ігор Харатін. – Вони здивували всіх. Не тільки нас, але, напевно, і всю Європу. Очікуємо хорошу гру і сподіваємося перемогти в цьому матчі".

Перемога необхідна Зорі не лише з турнірних міркувань чи бажання взяти реванш. Зараз, як ніколи, позитивних емоцій і підтримки потребує Юрій Вернидуб. Цього місяця він втратив батька. "Мужики" повинні битися ще й за свого тренера.

Сторінка автора у Facebook

Турнірне становище у групі J