УКР РУС

Парма врятувала нічию в матчі з Ювентусом, Роналду оформив дубль: 22-й тур Cерії А, матчі суботи

2 лютого 2019 Читать на русском

В рамках 22-го туру італійського чемпіонату Емполі та К'єво не виявили переможця, Наполі не відчув спротиву у матчі проти Сампдорії, а Ювентус не втримав перемогу над Пармою у надрезультативному матчі.

Чемпіонат Італії 2018/2019, 22-й тур

Емполі – К'єво – 2:2

Голи: Капуто, 45+2, 52 – Джаккеріні, 31, Стемпинський, 45+1

Наполі – Сампдорія – 3:0

Голи: Мілік, 25, Інсіньє, 26, Верді, 89 (пен.)

Ювентус – Парма – 3:3

Голи: Роналду, 36, 66, Ругані, 62 – Барілла, 64, Жервінью, 74, 90+3

К'єво завітав у гості до Емполі, в середині першого тайму залишившись без травмованого Пеліс'є. Його заміна на Джорджевіча виявилась вдалою, адже через дві хвилини від віддав передачу на Джаккеріні, який пройшов до лінії штрафного та точно пробив у правий кут – 0:1. У компенсований до тайму час веронці подвоїли свою перевагу зусиллями Стемпинського, який вдало зіграв на відскоку та розстріляв ворота з близької відстані. Втім, Емполі не здався: вже через 75 секунд Франческо Капуто замкнув простріл на дальню штангу ударом в порожні ворота, а через 7 хвилин по перерві він вирвався віч-на-віч з голкіпером та оформив дубль – 2:2. Як виявилося, це був останній гол у зустрічі.

Таким чином, Емполі набрав 18 очок та залишився перед зоною вильоту, а К'єво з 9 пунктами продовжив перебування на останній сходинці в турнірній таблиці.

Наполі на Сан-Паоло без надзусиль переграв Сампдорію. Підопічні Анчелотті з перших хвилин прибрали м'яч до своїх ніг, а Сампа прогнозовано діяла на контратаках. На екваторі першого тайму Наполі вдалося двічі шокувати Сампдорію впродовж 2 хвилин. Спершу Мілік результативно замкнув простріл Кальєхона, а вже через хвилину той же Хосе асистував Інсіньє, який результативно пробив по воротах Аудеро. Після цього Квальярелла мав два напівмоменти, але не зміг їх реалізувати. Під завісу першої 45-хвилинки Мілік забив третій гол, який скасували через оффсайд.

По перерві русло матчу не змінилося. Наполі повністю контролював перебіг подій на полі. На 89-й хвилині м'яч влучив у руку захисникові після удару Зелінскі. Арбітр справедливо призначив пенальті, яке впевнено реалізував Верді, встановивши остаточний рахунок у зустрічі. Завдяки цій перемозі Наполі продовжує гонитву на Ювентусом. Неаполітанці посідають другу позицію (51 очко), Сампдорія йде на шостій сходинці (33 очки).

Замикав ігровий день Ювентус матчем із Пармою. Від туринців очікували реабілітації за дві провальні гри (хоча в матчі з Лаціо і була здобута перемога при жахливій грі). Однак саме Парма розпочала активніше, але дуже швидко "Стара сіньйора" перехопила ініціативу і почала створювати момент за моментом біля воріт суперника. Класний момент впустив Хедіра, влучивши у стійку, однак через 2 хвилини Роналду відкрив рахунок в матчі. До перерви Ювентус міг заробити пенальті, але арбітр скасував його після перегляду повтору.

Другий тайм був також за Ювентусом. Знову не зміг забити Хедіра, якому завадила стійка. Але ніщо не завадило Ругані вколотити м'яч після скидки Роналду. Майже одразу команди обмінялись голами, на гол Барілли своїм м'ячем відповів Кріштіану. Однак Парма знову скоротила відставання завдяки голу Жервінью. Здавалось, що Ювентус доведе матч до перемоги, проте Жервінью в компенсований час засмутив шанувальників "Старої синьйори". Нічия 3:3 і Массіміліано Аллегрі має ще більше докласти зусиль, аби вивести Ювентус із цієї кризи.

Ювентус набрав 60 очок та продовжує очолювати турнірну таблицю, Парма з 29 пунктами залишилась на 12 місці.