УКР РУС

"Емоції, наче у тебе всередині відкоркували пляшку шампанського". Презентером фіналу Ліги чемпіонів-2018 став радіоведучий зі Львова

30 березня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" розпитав Андрія Жолоба, ведучого ефіру "Люкс FM", про його перемогу в конкурсі на "голос" фіналу Ліги чемпіонів, який відбудеться 26 травня у Києві.

– Андрію, як тобі це вдалося?

– Ця історія розпочалася ще у 2011-му, коли мені запропонували приїхати на кастинг ведучих для матчів Євро-2012. Нас знімали на камеру, ми говорили українською та англійською, демонстрували найрізноманітніші емоції – ті, які нам наказували демонструвати. Я аж спітнів – було враження, наче пробіг марафон.

Через два-три тижні мені зателефонували і сказали фразу, яка мене збила з ніг: "Ти – офіційний ведучий Євро-2012". Я увійшов до штабу з великою кількістю спеціалістів, серед яких лише відсотків 10 були українцями, а решта – люди з усієї Європи. Я вперше зрозумів, що означає працювати у міжнародній спортивній команді. Там були навіть такі специ, які провели по кілька Олімпіад або чемпіонатів Формули-1. Євро ми відпрацювали дуже круто та емоційно.

Минуло вже чимало років з того часу. І от у грудні мені телефонує представник тодішнього київського комітету Євро-2012. "Чи не хотів би ти податися на презентера фіналу Ліги чемпіонів у Києві?" – "Та дуже б хотів". – "То заповнюй анкету і надсилай".

– Що було далі?

– Після надсилання минуло днів 5. Дзвінок. "Слухай, тебе зараз наберуть у Skype представники із організаційного штабу УЄФА". Зі Skype виникають проблеми і я з жахом розумію, що обламується одна з найцікавіших робіт у моєму житті. Проте представник УЄФА пішов мені назустріч: "Байдуже на Skype… Дайте мені з людиною поговорити, а бачити – не обов’язково".

Ліга чемпіонів 2017/18: Манчестер Сіті і Барселона – фаворити за прогнозами букмекерів

І от упродовж наступних 5 хвилин ми розмовляємо телефоном – вирішуємо питання типу, як я почуватимусь у Києві, де житиму, що їстиму тощо. Ми в українських реаліях не звикли, що з тобою панькаються, а тут така увага! Через кілька днів на зв’язку знову київський офіс: "Андрію, тебе офіційно затверджено ведучим фіналу Ліги чемпіонів". Ось і вся історія.

– Коли стартує підготовка до вирішального матчу Ліги чемпіонів?

– Найсерйозніша підготовка розпочнеться за кілька днів до фіналу. Будуть репетиції від ранку і до пізньої ночі. Ми повністю відпрацьовуватимемо всю програму церемонії включно з тим, що всі учасники постановочного шоу вибігатимуть на поле. Відповідно, ймовірність тремору, незрозумілості чи якогось форс-мажору близька до нуля. Ти "рубаєш" по чіткому завченому графіку. Можливість імпровізації – мінімальна, але вона все-таки є.

Останніми роками я неодноразово працював на матчах збірної України (у Києві, Львові та Харкові). Дуже класний, цікавий досвід. Тебе практично не бачать, але разом з тобою промовляють десятки тисяч глядачів. Це такі емоції, наче у тебе всередині відкоркували пляшку шампанського.

Сторінка автора у Facebook

"Непальський Бекхем – прикольний чувак". Як грають у футбол на висоті 3900 метрів