УКР РУС

Емері: Коноплянка нам підказав, як грати проти "Шахтаря"

27 квітня 2016 Читать на русском

Головний тренер "Севільї" Унаї Емері розповів, чого очікує від поєдинку з "Шахтарем" у рамках 1/2 фіналу Ліги Європи.

- Чому не прилетіли вболівальники "Севільї" до Львова?

- Ми дуже задоволені, що продовжуємо наш шлях у Лізі Європи, а значить і по Європі. Зараз приїхали у чудове місто Львів. Дуже раді, що можемо насолоджуватися перебуванням тут. А щодо фанатів. Ті, хто зміг приїхати, то приїхали, а хто ні – то так тому і бути.

- Чи Вітоло та Рамі зіграють завтра?

- Сьогоднішнє тренування буде дуже важливе з точки зору прийняття правильного рішення у цьому питанні. Все залежить від того, у якій кондиції вони будуть. Ми повинні прислухатися до висновку медпрацівників.

- Наскільки важко "Севільї" буде на полі "Шахтаря"?

- Мені дуже важко відповісти. Шанси 50 на 50. "Шахтар" - це дуже сильна, злагоджена команда. Вони виграли Кубок УЄФА і звикли перемагати. У них є тренер-переможець, багато бразильців та талановитих українців. Будемо захищати титул чемпіонів. Думаю, завтра ми не зможемо вирішити долю всього протистояння. Але сподіваюся, що наша команда зможе порадувати вболівальників та привезти перемогу в Іспанію.

- Який психологічний настрій у команді, і наскільки важливий єврокубок для вас?

- Півфінал ЛЄ - це важливий етап для нашої команди. Вся команда має велике бажання перемогти, і вони мають потенціал. Гравці хочуть творити історію разом з фанатами, які за нас вболівають. Завтрашній матч – хороша нагода показати нашим вболівальникам, що наша команда – чемпіон і у турнірах, і психологічно. Ми готові насолодитися цим матчем та подарувати перемогу усім, хто вболіває за нас.

- Чи Коноплянка щось розповів, чого ви не могли дізнатися з інших джерел?

- Коноплянка дуже важливий футболіст. Його всі дуже люблять не лише в Україні, а й у Севільї. Це футболіст топ-рівня. Він дуже добра людина, легко адаптовується до середовища, в якому знаходиться, і він доводить свій професіоналізм на полі. Це командний гравець. Безумовно, Конопляка нам допомагав при підготовці. Він краще знає "Шахтар", і підказав нам деякі моменти.

Луческу великий тренер, Дуже успішний. Мене здивував інтелект Луческу, коли ми познайомився.Він прекрасно спілкується іспанською. Він дуже добре розбирається у культурі, він дуже цікава людина.