УКР РУС

Елтон - король воротарів (с) "Зеніт" - "Порту" - 1:1. ВІДЕО

6 листопада 2013 Читать на русском

На "Петровському" відбувся матч за "шість очок". Обидві команди ведуть боротьбу за другу сходинку.

Росіяни випереджали свого опонента на один пункт. У "Зеніта" 4 очки, в "Порту" - 3. Португальська частина дуелі була за командою Спалетті, яка здобули мінімальну перемогу. Якщо ж "Зеніт" тріумфував би ще й сьогодні, то, по суті, на 80-90 відсотків забронював би за собою другу сходинку. Як відомо, "Атлетіко" поки що йде без очкових втрат, і навряд чи щось зміниться після сьогоднішнього протистояння "матрацників" з "Аустрією".

Гості агресивно розпочали гру, затиснувши "Зеніт" біля воріт Лодигіна. До ударів, щоправда, справа майже не доходила, хіба що Даніло приклався здалеку, але кіпер впорався з м'ячем. Пітерці відповіли моментом Халка і Вітселя. Отримавши пас із глибини екс-гравець "Порту" витримав паузу і викотив під удар Вітселю - той пробив повз ворота. Після цього гра знову перейшла у в'язке русло, без моментів. Португальці лиш час від часу пострілювали у ворота Лодигіна, проте м'яч летів далеко від"рамки".

Гол Лучо не став несподіванкою. Капітан гостей вправно пробив головою у дальній кут, а кіпер "Зеніта" залишився стояти, мов вкопаний, по центру воріт - 0:1. До честі "Зеніта", господарі практично одразу відповіли голом на гол. Широков навмання штовхнув м'яч у карний "Порту", де перебували два захисники гостей і кіпер Елтон. Проте усі троє діяли неузгоджено, момент підстеріг Халк і закотив кулю в порожні ворота - 1:1.

Така перестрілка не змінила загального темпоритму - "Порту" продовжував йти вперед і гамселити по воротах Лодигіна, тоді як господарі розігрували контратаки. "Дракони" були дуже близькими до успіху на 44-ій хвилині - Мартінес пробивав головою після подачі зі штрафного, але цього разу молодий голкіпер росіян зреагував просто блискуче.

Одразу після перерви "Зеніт" міг вийти вперед. За гру рукою Отаменді "Порту" отримав пенальті у свої ворота, але Елтон практично намертво взяв удар Халка. Португальці продовжили методичний обстріл воріт господарів, перевершивши їх у цьому компоненті в кілька разів. Натомість "Зеніт" втратив ще один супершанс на 73-ій хвилині. Аршавін отримав тонкий пас від Шатова, але метрів зі семи не зумів пробити Елтона.

Остання десятихвилинка видалася феєричною. На 86-ій хвилині Халка, здавалося, збили у штрафному майданчику "Порту", проте арбітр не ризикнув дати пенальті вдруге. "Дракони" відповіли ударом Варели під поперечку - Лодигін з величезними труднощами зреагував. Останній шанс забити мав все той же Халк, але його удар зі штрафного потягнув неперевершений Елтон. Ось справжній герой матчу.

"Зеніт" - "Порту" - 1:1

Голи: Халк, 28 - Лучо, 23

Попередження: Шатов, Зирянов - Фернандо, Сандро

На 52-ій хвилині Халк не реалізував пенальті

Пенальті імені Елтона