УКР РУС

Елліни у чвертьфіналі, а росіяни їдуть додому! Греція - Росія - 1:0. ВІДЕО

16 червня 2012 Читать на русском

Греція вирішила нагадати про себе зразка 2004 року. Перший крок є - елліни проходять у чвертьфінал, зайнявши друге місце в групі А.

Тепер збірна Греції в очікуванні суперника, який визначиться завтра.

Розв'язка в групі нагадувала триллер. Найбільш все було зрозуміло у цьому матчі з греками, які в разі перемоги в будь-якому разі виходили у плей-офф. Інший результат означав виліт з турніру. Зрозуміло, перемога влаштовувала і росіян, але їх могла влаштувати і поразка, якщо в паралельному матчі між поляками та чехами була б зафіксована нічия. Однак в такому випадку не виходили б з групи ні чеська збірна, ні польська, то ж зрозуміло, що всі грали на перемогу. Це найбезпечніший варіант у будь якому випадку.

Ще більш сенсаційним виглядає виліт Росії, зважаючи на їхній шалений старт на Євро  в матчі проти збірної Чехії. Але куди ділася реалізація, малюнок гри, врешті-решт? З 18 ударів тільки 4 були в ствір воріт Сіфакіса, а натомість греки з 5 ударів тричі влучили у ворота і одного разу удар у виконанні Карагуніса був точним. Ось він феномен Греції - з мінімуму витиснути максимум, а в Росії було все навпаки.

Кількість ударів на перший погляд може говорити про тотальну перевагу росіян на полі, але це - оманливе враження. Підопічні Адвоката пішли вперед вже тоді коли цього вимагав результат. До цього гра була рівною, а контратаки Греції були подекуди навіть гострішими в порівнняні з постійними ударами повз ворота від Кержакова, Дзагоєва та інших. На останніх хвилинах для Росії було одне спасіння - сподіватись, що Польща таки зрівняє рахунок у матчі проти Чехії і витіснить з Євро саме команду Білека, але цього не сталося і додому їдуть росіяни, яких на після старту Євро почали вважати як одних з претендентів на золото чемпіонату Європи.

Сайт "Футбол 24" проводив пряму онлайн-трансляцію цього матчу.

Греція - Росія - 1:0

Гол: Карагуніс, 45+2

Греція: Сіфакіс, Торосідіс, Папастатопулос, К. Пападопулос, Цавелас, Кацураніс, Маніатис, Салпінгідіс (Нініс, 83), Карагуніс (Макос, 67), Самарас, Гекас (Холебас, 64)

Росія: Малафєєв, Анюков (Ізмайлов, 81), Березуцький, Ігнашевіч, Жирков, Широков, Денісов, Глушаков (Погребняк, 72), Дзагоєв, Кержаков (Павлюченко, 46), Аршавін

Попередження: Карагуніс, Холебас - Анюков, Жирков, Дзагоєв, Погребняк

Гол Карагуніса